Το νερό είναι πηγή ζωής

Αγαπημένη μου Κατερίνα!

Με το σημερινό μάθημα θα θυμηθούμε μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες τον κύκλο του νερού και τη σημασία που έχει το νερό στη ζωή μας!

Δραστηριότητα 1η: Παρακολούθησε αυτό το βίντεο για να θυμηθείς τον κύκλο του νερού. Πάτησε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο: http://https://safeYouTube.net/w/Uyu4

Δραστηριότητα 2η: Πάτησε πάνω εδώ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 Συμπλήρωσε με λέξεις αυτό που σου δείχνει η κάθε εικόνα. Μετά διάβασε δυνατά το κείμενο για τον κύκλο του νερού!

Δραστηριότητα 3η: Είσαι έτοιμη να γίνεις μια μικρή επιστήμονας; Παρακολούθησε το βίντεο πατώντας πάνω στο σύνδεσμο https://safeYouTube.net/w/giv4. Εκεί θα γνωρίσεις τις μορφές που μπορεί να πάρει το νερό! Τέλειο; Τώρα με τη βοήθεια της μανούλας θέλω να κάνεις το ίδιο. Για τη στερεή μορφή θα γεμίσεις μία παγοθήκη και θα την τοποθετήσεις στην κατάψυξη. Για την αέρια μορφή θα τοποθετήσεις νερό σε ένα μπρίκι και θα το βάλει στο μάτι της κουζίνας να βράσει. Τι παρατηρείς; Θα ήθελα να μου στείλεις και φωτογραφίες από αυτή τη δραστηριότητα!

Δραστηριότητα 4η: Ώρα για εξερεύνηση! Στον σύνδεσμο αυτό https://www.google.gr/maps/@39.148435,24.0904375,7z?hl=el θα δεις τον χάρτη της Ελλάδας. Κοίταξε τον προσεχτικά και εντόπισε τα μέρη που καλύπτεται από νερό (θάλασσες, λίμνες, ποτάμια).

Δραστηριότητα 5η: Θυμάσαι που βάζαμε λεζάντες κάτω από εικόνες στην τάξη; Πατώντας εδώ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ θα βρεις εικόνες που έχουν σχέση με την έλλειψη νερού στην Αφρική. Βάλε μια λεζάντα κάτω από κάθε εικόνα.

Δραστηριότητα 7η: Ήρθε η ώρα για παιχνίδι! Πατώντας πάνω εδώ παζλ και θα βρεις οδηγίες για ένα ψηφιακό παζλ που έφτιαξα για σένα! Μόλις το τελειώσεις θα δεις ένα μήνυμα για το νερό!

Το επόμενο παιχνίδι είναι ένα σταυρόλεξο με λέξεις που έχουν σχέση με το νερό! Πάτησε πάνω στον σύνδεσμο για να παίξεις. https://learningapps.org/display?v=p7e79qhf519

Η τελευταία δραστηριότητα είναι ένα παιχνίδι μνήμης κάρτες που έχουν σχέση με το νερό. Πάτησε εδώ https://learningapps.org/display?v=psqe5pa2t19 για να παίξεις το παιχνίδι.

 

Leave a Reply