Η Ανάσταση

Τι είναι η Ανάσταση και τι συμβολίζει;
Η Ανάσταση του Χριστού είναι ίσως το μεγαλύτερο γεγονός μέσα στην ιστορία το οποίο διαφοροποιεί το χριστιανισμό από κάθε άλλη θρησκεία.Συμβολίζει τη θέση, τη διάβαση από το θάνατο στη ζωή,την Ανάσταση της δικής μας ταπεινής υπόστασης, σημαίνει την ελπίδα για τη δική μας θέωση.Η ζωή και ο θάνατος αποκτούν άλλο νόημα.Πλέον θάνατος δεν ισούται με το τέλος της παρούσας ζωής αλλά σαν προσωρινός ύπνος δηλαδή ο προσωρινός αποχωρισμός της ψυχής από το σώμα.


Πότε πραγματοποιήθηκε η Ανάσταση;
Παρ'ολο που εμείς οι χριστιανοί εορτάζουμε την Ανάσταση το βράδυ του Σαββάτου στη πραγματικότητα δεν έγινε τότε.Σύμφωνα με τα δεδομένα της ευαγγελικής ιστορίας ο Χριστός ενδέχεται να αναστήθηκε το πρωί της Κυριακής δηλαδή μεταξύ 3 και 6 η ώρα όμως αυτό νοηματικά δεν ισχύει και ο Κύριος πέθανε πάνω στο σταυρό στις 3 περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι προφήτες λένε ότι αφού έμεινε τρείς μέρες στον Άδη πρέπει η παραμονή του στον τάφο του να πήρε και ώρες απο τη Κυριακή
Πρίν ακόμα οι μυροφόρες φθάσουν στο μνήμα ο Ιησούς Χριστός είχε αναστηθεί, ενώ οι Ρωμαίοι στρατιώτες φύλαγαν έναν άδειο τάφο! Ο σεισμός που έγινε αργότερα και από κύλισε το λίθο του τάφου δεν ήταν για να αναστηθεί ο κύριος αλλά για να διαπιστωθεί η Ανάσταση.

Οι 11 εμφανίσεις του Αναστάντος χριστού
1.Στον Σίμωνα Πέτρο
2.Στην Μαρία την Μαγδαληνή
3.Στις μυροφόρες γυναίκες
4.Στους δύο μαθητάς που πορεύονταν πρός Εμμαούς
5.Στους δέκα αποστόλους όταν απουσίαζε ο Θωμάς
6.Στους έντεκα μαθητάς παρόντος και του Θωμά
7.Στους επτά Αποστόλους στην λίμνη της Τιβεριάδως
8.Στους έντεκα στην Γαλιλαία
9.Στους αποστόλους στην Βηθανία όταν αναλήφθηκε
10.Στον αδελφόΘεο Ιάκωβο
11.Στον Απόστολο Παύλο

Ίριδα Πανταζή Α'3

Leave a Reply