Διαδικτυακό Νηπιαγωγείο – Το πρώτο μας μάθημα!

Σήμερα ξεκίνησε το Διαδικτυακό Νηπιαγωγείο! Μετά από μέρες που μείναμε μακριά, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τους φίλους μας και να μάθουμε πολλά καινούρια πράγματα! Κάποια παιδάκια όμως δεν κατάφεραν να έρθουν στην παρεούλα μας, γι' αυτό κι εμείς θα τους πούμε όλα όσα κάναμε στο καινούριο αυτό σχολείο!

 

Δραστηριότητα 1η: Cisco Webex για παιδιά!

Τόσα πολλά πρωτόγνωρα πράγματα: κάμερες, μικρόφωνα, οθόνες... Πώς όμως θα καταφέρουμε να τα διαχειριστούμε όλα αυτά; Οι κυρίες μάς έδειξαν το παρακάτω βίντεο και στη συνέχεια παίξαμε το παιχνίδι των ερωτήσεων:

Έπειτα, δοκιμάσαμε τις γνώσεις μας: Όποιος άκουγε το όνομά του, άνοιγε το μικρόφωνο και χαιρετούσε τους φίλους του!

Δραστηριότητες 2: Οι αστείες μας γκριμάτσες!

Τώρα που μάθαμε να ανοίγουμε και να κλείνουμε τα μικρόφωνά μας, ήρθε η ώρα να παίξουμε ένα παιχνίδι! Αφού τώρα πια βρισκόμαστε στο σπίτι μας και μπορούμε επιτέλους να βγάλαμε τις μάσκες, αποφασίσαμε να κάνουμε τις πιο αστείες μας γκριμάτσες! Ένας ένας, σηκώναμε το χέρι μας, ανοίγαμε μικρόφωνο και κάναμε την πιο τρελή, την πιο αστεία ή ίσως την πιο τρομακτική μας φατσούλα!

Δραστηριότητα 3: Ψηφιακό ημερολόγιο και παρουσιολόγιο

Ξέρετε τι κάνουμε κάθε πρωί στην παρεούλα μας; Λέμε την τραγουδιστή μας "Καλημέρα!" κι έπειτα φτιάχνουμε το ημερολόγιο και το παρουσιολόγιό μας! Κι έτσι, παρόλο που τα λέμε πια μέσα από τις οθόνες μας, το ημερολόγιό μας έγινε πια ψηφιακό!

 

Δραστηριότητα 4: Τα νέα της παρέας μας

Τόσες μέρες που είχαμε να βρεθούμε, η συζήτηση φούντωσε για τα καλά! Νέα πολλά, νέα καλά, νέα ακόμη καλύτερα! Το κάθε παιδάκι σήκωνε το χεράκι του, κι όταν άκουγε το όνομά του, άνοιγε το μικρόφωνο και μας έλεγε όσα ήθελε να μοιραστεί μαζί μας!

Δραστηριότητα 5η: Το αγαπημένο μας παιχνίδι

Κάποια παιδάκια δεν είχαν πάει ποτέ στο σπίτι των φίλων τους. Έτσι σκεφτήκαμε να δείξουμε ο ένας στον άλλο τα αγαπημένα μας παιχνίδια! Οι κυρίες μέτρησαν μέχρι το 10 κι όταν ο χρόνος τελείωσε, τυραννόσαυροι και δεινόσαυροι με τρομαχτικές φωνές, πυροσβεστικά οχήματα, κούκλες με φανταχτερά φορέματα, ναζιάρικα σκυλάκια, πίστες PawPatrol και νταλίκες που μεταφέρουν αυτοκίνητα κι άλλα πολλά παιχνίδια παρέλασαν μπροστά από τις οθόνες μας και το κάθε παιδάκι το παρουσίασε με περηφάνεια!

Απολογισμός

Στο τέλος του πρωτότυπου αυτού μαθήματος, χαιρετίσαμε τους φίλους μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για αύριο! Την ίδια ώρα, με τα ίδια χαμόγελα, με την ίδια χαρά, γιατί...
Με όποιο τρόπο κι αν συναντιόμαστε, είμαστε ευτυχισμένοι κι αυτό μας αρκεί!

Leave a Reply