Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μελάσα ή το πετιμέζι, το αλάτι, το ξύσμα και το τζίντζερ και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό το μείγμα.

Continue reading "Χριστουγεννιάτικα μπισκότα"

Μελομακάρονα

Για τη ζύμη
  • 2 ποτ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτ. ζάχαρη (όχι γεμάτο)
  • Μισό ποτ. νερό
  • 1 ποτ. χυμό πορτοκάλι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 360 γρ. καρύδια, χοντροκοπανισμένα
  • 10 γρ. αμμωνία
  • 15 γρ. σόδα
  • 1 μικρό μοσχοκάρυδο, ξυσμένο
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι, ξυσμένη
  • 1 κ.γλ. κανελογαρύφαλλα, κοπανισμένα
  • 1300 γρ. περίπου αλεύρι
  • Καρύδια κοπανισμένα, για πασπάλισμα

Continue reading "Μελομακάρονα"

Αρνάκι ψητό με πατάτες

Υλικά συνταγής

  • 1 μπούτι από αρνάκι, ή όσο θέλουμε
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο όσο θέλουμε
  • 1 με ενάμιση κιλό πατάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα, τρυπάμε το μπουτάκι του αρνιού σε διάφορα μέρη και βάζουμε μικρά κομμάτια από σκορδάκι (κάθε κομμάτι όσο ένα σποράκι).

Continue reading "Αρνάκι ψητό με πατάτες"