Ουκρανία
Σύμφωνα με τα ουκρανικό έθιμο, μια φορά και ένα καιρό, υπήρχε μια φτωχή οικογένεια με μια χήρα ανύπαντρη μητέρα που δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να διακοσμήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού. Μια νύχτα, καθώς όλοι κοιμόντουσαν, μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη αράχνη στόλισε όλο το δέντρο με τον όμορφο ιστό της. Οι ακτίνες του ήλιου άγγιξαν τον ιστό, μετατρέποντάς τον σε ασήμι και χρυσό, και από εκείνη την ημέρα η οικογένεια δεν ήθελε τίποτα άλλο. Από τότε, οι οικογένειες διακοσμούν τα δέντρα τους με αράχνες προς τιμήν της ιστορίας.'
Αυστρία
Ενώ τα παιδιά που έχουν μια καλή συμπεριφορά όλο τον χρόνο περιμένουν τα δώρα του Άγιου Βασίλη, στην Αυστρία τα παιδιά που ήταν άτακτα φοβούνται τον δαίμονα Krampus. Ο δαίμονας είναι μισός διάβολος και μισός κατσίκα και η φιγούρα του παραπέμπει σε παγανιστικές γιορτές του χειμερινού ηλιοστασίου. Αργότερα, ο Krampus έγινε μέρος των χριστιανικών παραδόσεων παράλληλα με τον εορτασμό του Άγιου Βασίλη. Εμφανίζεται επίσης σε κάρτες Χριστουγέννων σε όλη την Αυστρία , καθώς και σε άλλες γερμανόφωνες περιοχές κοντά στις Άλπεις.
Μεξικό
Κάθε 23 Δεκεμβρίου, η πόλη Οαχάκα στο Μεξικό, παρουσιάζει μία εντυπωσιακή έκθεση από γλυπτά λαχανικά με τα ραπανάκια να κλέβουν την παράσταση. Στην έκθεση αποτυπώνονται παραδοσιακές στιγμές και το φεστιβάλ διαρκεί τρεις μέρες.
Φιλιππίνες
Το ετήσιο Φεστιβάλ Φαναριών φιλοξενείται στην πόλη Σαν Φερνάντο και πραγματοποιείται τον Δεκέμβριο, το Σάββατο πριν την παραμονή των Χριστουγέννων. Σε διαγωνισμό που πραγματοποιείται διαλέγουν το καλύτερο γιγάντιο φανάρι.
Γερμανία
Την Παραμονή των Χριστουγέννων στη Γερμανία κρύβουν μέσα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και μία πίκλα και την άλλη μέρα όποιο παιδί τη βρει πρώτο κερδίζει δωράκι.
Καταλονία (Ισπανία)
Αυτοί οι κορμοί δέντρων έχουν πόδια, κόκκινη μύτη και καπέλο. Κάθε βράδυ, η οικογένεια "ταΐζει" το κούτσουρο και το σκεπάζει με μια κουβέρτα. Όταν τα παιδιά δεν κοιτάνε, οι γονείς κρύβουν τα δώρα κάτω από την κουβέρτα, αφού σύμφωνα με το έθιμο, το δέντρο είναι ιερό και έχει μέσα δώρα.
Νορβηγία
Για εκατοντάδες χρόνια στη Νορβηγία, οι άνθρωποι κρύβουν τις σκούπες τους την παραμονή των Χριστουγέννων ώστε να μην τις βρουν οι μάγισσες που βγαίνουν τη συγκεκριμένη νύχτα. Κάποιες φορές, ένα αρσενικό μέλος της οικογένειας μπορεί να βγάλει το κεφάλι του έξω από την μπροστινή πόρτα και να πυροβολήσει μερικές φορές με ένα κυνηγετικό όπλο για να δείξει στα πνεύματα ποιος είναι το αφεντικό.
Ιταλία
Λέγεται ότι το έθιμο έχει παγανιστική προέλευση, και συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου αγροτικών εργασιών. Η προέλευση της Μπεφάνας είναι τόσο παλιά που ισχυρίζεται ότι οι Ρωμαίοι διατήρησαν αυτήν την φόρμα της ιπτάμενης γυναίκας πάνω από τα χωράφια, ως ένα σύμβολο γονιμότητας, ευχόμενοι η γη να είναι γόνιμη και η νέα σοδειά να είναι καλή. Αυτή η άσχημη μάγισσα, λέγεται ότι συμβολίζει και το παλιό, γερασμένο έτος που φεύγει, πετώντας πάνω στο σκουπόξυλο. Για αυτό δεν κάνει εντύπωση που σε κάποια μέρη της Ιταλίας, όπως για παράδειγμα τη Τοσκάνη, καίνε στην πυρά την Μπεφάνα.