Υλικά συνταγής
- 1 μπούτι από αρνάκι, ή όσο θέλουμε
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο όσο θέλουμε
- 1 με ενάμιση κιλό πατάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα, τρυπάμε το μπουτάκι του αρνιού σε διάφορα μέρη και βάζουμε μικρά κομμάτια από σκορδάκι (κάθε κομμάτι όσο ένα σποράκι).
Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε το κρέας καλά και βάζουμε το αρνάκι σε μια γάστρα ή στρογγυλό ταψί με ελαιόλαδο, λεμόνι και νεράκι.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (πάνω-κάτω), και το γυρίζουμε 1-2 φορές για καλύτερο ψήσιμο.
Αφήνουμε το κρέας μας να ψηθεί για 50-60 λεπτά. Προσοχή να μην «αρπάξει» το κρέας μας. Αν δεν έχουμε γάστρα με καπάκι, μπορούμε να βάλουμε πάνω ένα αλουμινόχαρτο.
Μετά, προσθέτουμε και τις πατάτες, που έχουμε κομμένες κυδωνάτες, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν.
Μετά, προσθέτουμε και τις πατάτες, που έχουμε κομμένες κυδωνάτες, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν.
Ο χρόνος που θα αφήσουμε να ψηθούν εξαρτάται από το φούρνο μας και από το πόσο μαλακό θέλουμε να είναι το κρέας.
Γενικά, θέλουμε να ψηθεί αργά και καλά έως ότου γίνουν οι πατάτες και το αρνάκι αποκτήσει τη γνωστή και αξεπέραστη κρούστα από πάνω.
Αν έχουμε γάστρα με καπάκι, βγάζουμε το καπάκι την τελευταία μισή ώρα.
Τόσο εύκολα το αρνάκι μας είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!