ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ-Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Χριστός Ανέστη παιδιά!

Πάσχα γιορτάσαμε πριν λίγες μέρες υπό τις συνθήκες του εγκλεισμού. Δεν μπορέσαμε να πάμε στις εκκλησίες να ψάλουμε το Χριστός Ανέστη και να ζήσουμε από κοντά τα μεγάλα και σπουδαία γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδος. Να είμαστε καλά να τα κάνουμε αυτά του χρόνου.

Ο Χριστός μας μετά από τη σύλληψή του στον κήπο της Γεθσημανή, οδηγήθηκε στους Αρχιερείς των Εβραίων και μετά στον Πόντιο Πιλάτο το Ρωμαίο ηγεμόνα για να ανακριθεί. Ο Πιλάτος δεν έβρισκε κάποια αιτία κακού πάνω του, αλλά για να μη δυσαρεστήσει τους Εβραίους διέταξε να τον μαστιγώσουν. Σαν μια ύστατη προσπάθεια να τον ελευθερώσει, ζήτησε από τους Εβραίους να διαλέξουν ποιον θέλουν να ελευθερώσει, τον Βαρραβά ή τον Χριστό. Ο Βαρραβάς ήταν ληστής και φονιάς! Προς έκπληξή του διάλεξαν το Βαρραβά, ενώ τον Ιησού απαίτησαν να σταυρώσει οπωσδήποτε!...Μην μπορώντας να κάνει κάτι άλλο οδήγησε τον Ιησού στο μαρτύριο και το Σταυρικό θάνατο. Ο Χριστός σταυρώθηκε και πέθανε, όπως  λένε οι Γραφές.

η Αποκαθήλωση του Ιησού

Μετά το θάνατό του  πήγε στον Άδη και την τρίτη ημέρα, ξημερώματα Κυριακής, αναστήθηκε. Ο τρόπος που αναστήθηκε παραμένει άγνωστος, γιατί την ώρα της Ανάστασης οι στρατιώτες που τον φύλαγαν κοιμόντουσαν ή δεν πήραν καν είδηση. Το πρωί που ήρθαν οι γυναίκες οι Μυροφόρες κουβαλώντας το μύρο για να τον αλείψουν, όπως συνήθιζαν τότε στους νεκρούς, είδαν άδειο το μνήμα και την πέτρα που έκλεινε την είσοδο πεσμένη κάτω...ο Χριστός ήταν άφαντος!

η Ανάσταση του Χριστού όπως εικονίζεται στην Ορθόδοξη τέχνη

Δείτε τώρα μια μικρή περιγραφή από τα γεγονότα του Πάθους, της Σταύρωσης και της Ανάστασης σε μια πολύ καλή ερμηνεία.

 

 

 

 

 

Leave a Reply