ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

  Πώς περνάμε τον χρόνο μας τώρα που μένουμε σπίτι……

 

Τα σχολεία  έκλεισαν, οι δρόμοι ερήμωσαν .Οι παιδικές χαρές  «διπλοκλειδώθηκαν» .Η νέα πραγματικότητα μας χτύπησε την πόρτα. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις  του «θανατηφόρου ιού», είμαστε αναγκασμένοι για το καλό όλων να μείνουμε σπίτι. Σε απλή μετάφραση , άπλετος χρόνος στο σπίτι για γονείς και παιδιά.

Η φετινή αποστολή που δόθηκε στα παιδιά είναι να ξεπεράσουν την πλήξη της καραντίνας. Γι αυτό, υπάρχουν οι παρακάτω «ξεχασμένες» ιδέες που μπορούν να μας αλλάξουν δημιουργικά την καθημερινότητά μας.

  • Διαβάστε βιβλία

Αφήστε τις δελεαστικές , μικρές οθόνες(tablet, κινητά) και πάρτε ένα από τα αδιάβαστα βιβλία  που υπάρχουν στο σκονισμένο ράφι. Προσθέστε μερικές πινελιές στον χώρο και απολαύστε το.

 

  • Ταινίες , σειρές …Και pop corn

Δείτε ταινίες και σειρές όλων των ειδών με άφθονο pop corn για να

διασκεδάσετε με την οικογένεια σας.

 

  • Παίξτε επιτραπέζια

Στα παιδιά αρέσουν  τα επιτραπέζια για αυτό μπορείτε να παίξετε από φιδάκι και γκρινιάρη μέχρι  Monopoly.

 

 

  • Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού

Κρύψτε μες στο σπίτι ένα αντικείμενο που θα έχετε συμφωνήσει από πριν και δώστε οδηγίες στον συμπαίκτη σας. Μην ξεχάσετε  να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις «ζεστό» όταν κάποιος  πλησιάζει στο αντικείμενο ή «κρύο» όταν απομακρύνεται.

 

  • Στίβος μάχης

Φτιάξτε τον δικό σας στίβο μάχης με εμπόδια , μαξιλάρια ,καρέκλες ,κώνους και με  λίγη φαντασία  θα περάσει η μέρα ευχάριστα.

 

Αυτές είναι μερικές από τις στιγμές που  χρόνια αργότερα  θα μείνουν χαραγμένες στο παιδικό μυαλό ως αναμνήσεις ευτυχίας και όχι φόβου και τρομοκρατίας.

 

 

Επιμέλεια: Ιωάννα Ζουράρη

 

Leave a Reply