Το διάστημα

Το διάστημα αποτελείτε από πολλούς πλανήτες που οι πιο πολλοί δεν έχουν ανακαλυφθεί.Επίσης υπάρχουν χιλιάδες αστέρια δηλαδή ήλιοι.

  Μερικοί επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τρόπους για να φτάσουμε σε άλλα ηλιακά συστήματα αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ταξιδέψουμε τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά.

 Όλοι η πλανήτες παίρνουν ενέργεια από τον Ήλιο.Ο ήλιος είναι ένα τεράστιο αστέρι.Ακτινοβολεί φως και θερμότητα σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που είναι πιο κοντά στον Ήλιο.Η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 437 βαθμούς.Μια μέρα διαρκεί 59 γήινες μέρες και ένα έτος διαρκεί 88 γήινες μέρες.

Η Αφροδίτη φτάνει τους 460 βαθμούς. Μια μέρα διαρκεί 243 γήινες μέρες.Ένα έτος διαρκεί 225 γήινες μέρες. Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος πλανήτης δίπλα στον Ήλιο,είναι παρόμοια σε μέγεθος και σε μάζα με την Γη.

Η Γη είναι ένας πλανήτες το 70% της επιφάνειας της καλύπτετε από νερό.Μια μέρα είναι 24 ώρες και  ένα έτος 365 μέρες.Είναι ο μόνος πλανήτης που υπάρχει ΖΩΗ.

Ο Άρης είναι γνωστός και σαν ερυθρός πλανήτης.Μια μέρα διαρκεί 24 ώρες και 40 λεπτά ένα έτος διαρκεί 687 γήινες μέρες.

Ο Δίας έχει μια κόκκινη κηλίδα σαν μάτι,είναι μια πολύ μεγαλύτερη καταιγίδα από ολόκληρη την Γη.Έχει 67 φεγγάρια  και η διάρκεια μιας μέρας είναι 10 ώρες και ένα έτος 12 γήινα χρόνια.Είναι ο μεγαλύτερος από τους πλανήτες (η Γη χωράει 1.000 φορές πάνω του)

Ο Κρόνος έχει την μικρότερη πυκνότητα ανάμεσα στους πλανήτες. Έχει 62 φεγγάρια και η διάρκεια της μέρας είναι 10,7 ώρες και ένα έτος διαρκεί 29 γήινα έτη.Είναι δεύτερος μεγαλύτερος πλανήτης και έχει 9 δαχτύλιους.

Ο Ουρανός είναι μπλε γιατί το μεθάνιο που υπάρχει στην ατμόσφαιρα του απορροφά το κόκκινο φως. Έχει 27 φεγγάρια και η διάρκεια της μέρας είναι 17 ώρες και το ένα έτος 84 γήινα χρόνια.

Ο Ποσειδώνας είναι γνωστός για τους τρομερά δυνατούς ανέμους που φυσούν στην επιφάνεια του επίσης το μεγαλύτερο φεγγάρι του είναι ο Τρίτωνας έχει αντίθετη τροχιά από τα άλλα φεγγάρια του πλανήτη. Έχει 14 φεγγάρια η διάρκεια μιας μέρας είναι 16 ώρες ένα έτος διάρκει 165  γήινα  έτη.

 

 

Leave a Reply