Χριστουγεννιάτικος κορμός

Υλικά:

4 αυγά

125γρ. ζάχαρη

125γρ. αλεύρι

4κ.σ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου

10γρ. μπέικιν  πάουντερ

1 κάψουλα βανίλια

1πρέζα αλάτι

200γρ.χαλβά

250γρ.σαντιγί+50γρ.κρέμα γάλακτος

10γρ.βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Για το παντεσπάνι: Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και προσθέτουμε τμηματικά τη μισή ζάχαρη χτυπώντας συνέχεια.

Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη ρίχνουμε 4κ.σ.νερό και χτυπάμε το μείγμα καλά. Προσθέτουμε τη μαρέγκα μες στους κρόκους και ανακατεύουμε ελαφρά. Στο τέλος ενσωματώνουμε τμηματικά το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά.

Στρώνουμε  χαρτί ψησίματος σε ρηχό ταψί 25 x 38 εκ. και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 5-10 λεπτά.

Πασπαλίζουμε πάνω σε μία πετσέτα ζάχαρη άχνη και αναποδογυρίζουμε το ταψί με το παντεσπάνι.

Ξεκολλάμε το χαρτί και κόβουμε τις ξερές άκρες. Το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα σε ρολό, το αφήνουμε έτσι για μία ώρα και μετά το ξετυλίγουμε.

Γέμιση: Λιώνουμε σε μπεν μαρι το χαλβά με το βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Αναμειγνύουμε τη σαντιγί με το χαλβά.

Απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι 3/4κρέμας και το τυλίγουμε ξανά σε ρολό. Σκεπάζουμε το ρολό με την υπόλοιπη κρέμα και τραβάμε γραμμές με ένα πιρούνι και το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.

Διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας.

 

One Comment on “Χριστουγεννιάτικος κορμός

Leave a Reply