Updated on December 22, 2020
Δίχρωμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Υλικά
- τον κρόκο από ένα αυγό
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 400 γρ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 300 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. κακάο
- 1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών λέμπκουχεν
Εκτέλεση
Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο. Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη προσθέτουμε αλεύρι, αλάτι, βανίλια, τον κρόκο του αυγού και το βούτυρο. Αναμιγνύουμε τα υλικά και με τα χέρια μας πλάθουμε ένα ζυμάρι.
Μοιράζουμε την ζύμη στα δύο και προσθέτουμε το κακάο στο ένα μέρος. Ζυμώνουμε ώστε να πάρει ομοιόμορφο χρώμα. Χωρίζουμε λευκή και σοκολατένια ζύμη σε δύο μέρη.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη και λαδόκολλας ανοίγουμε σε φύλλο. Τοποθετούμε ένα-ένα τα κομμάτια της ζύμης ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο 40 επί 20 εκατοστά περίπου. Κάνουμε το ίδιο με όλη τη ζύμη, ώστε να έχουμε τέσσερα φύλλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα ενός λευκού φύλλου ζύμης και τοποθετούμε πάνω του ένα σοκολατένιο. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολάκι, ξεκινώντας από το μήκος του παραλληλόγραμμου φύλλου ζύμης. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα δύο φύλλα, τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε πάλι στο ψυγείο για δύο ώρες.
Κόβουμε σε φέτες 2 εκατοστών περίπου και στρώνουμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν, πριν τα αποθηκεύσουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
One Comment on “Δίχρωμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα”
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.
Πολύ ωραία η συνταγή, Μαριάννα!!