Φαράγγι Πανταβρέχει, Ευρυτανία

 Αποφάσισα  να γράψω για το επιβλητικό, δυσπρόσιτο μα και πανέμορφο φαράγγι Πάντα Βρέχει, το οποίο τυχαίνει να το έχω επισκεφτεί. Το διασχίζει ο ποταμός Κρικελλοπόταμος. Οι ντόπιοι το λένε σαν μια λέξη, αλλά λέγεται και σαν δύο. Πήρε το όνομά του από τον καταρράκτη του, που, όπως βλέπετε και στην εικόνα, φαίνεται να... βρέχει. Και επειδή πάντα (Χειμώνα, καλοκαίρι) <<βρέχει>>, εξού και το όνομά του.

     Βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά. Η ιδανική εποχή για να πας (αν δεν θέλεις να φοράς ειδική στολή για το κρύο νερό) είναι από τον Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο, ακόμα και Οκτώβριο, αν δεν κάνει κρύο. Το χειμώνα δεν είναι προσπελάσιμο. Εγώ πήγα τέλη Μαΐου (μετά την 1η καραντίνα). O χωματόδρομος που οδηγεί στο ποτάμι είναι αρκετά δύσκολος και αν θέλετε να πάτε πρέπει είτε να πάτε με 4x4 είτε με κάποιες εταιρίες που διοργανώνουν τέτοια ταξίδια. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν πρέπει να πάτε με απλό επιβατικό. Εδώ είναι ένα βίντεο που δείχνει το Πάντα Βρέχει. Ο δρόμος που δείχνει δεν είναι ο μόνος. Εμείς πήγαμε από έναν άλλο, που, η αλήθεια να λέγετε, δεν ήταν καθόλου εύκολος.. απλώς σε σχέση με τον άλλον είναι (σχετικά) καλύτερος.

      Για να διασχίσεις το φαράγγι παίρνει περίπου 4 ώρες (και για να πας, και για να γυρίσεις). Πρέπει/μπορείς να πάρεις μαζί σου: αδιάβροχα παπούτσια (εγώ πήρα απλώς δεύτερο ζευγάρι παπούτσια), αδιάβροχη τσάντα και κάποιο σνακ ίσως, καθώς και μαγιό ή οπωσδήποτε δεύτερη αλλαξιά. Πρέπει να ξέρεις επίσης και καλό κολύμπι γιατί σε μερικά (όχι πολλά) αν είσαι παιδί χρειάζεται να κολυμπήσεις. 

  Μάλιστα υπάρχουν και πανέμορφα χωριουδάκια με καταπληκτική θέα και φαγητό τριγύρω όπου μπορείς να μείνεις. Καλό θα ήταν αν πάτε να κάνετε και μικρή διαμονή, γιατί βρίσκεται αρκετά μακριά από την Πάτρα. Ωστόσο, το ταξίδι γίνεται και σε μία μόνο ημέρα αρκεί να κάνεις οπωσδήποτε μια μικρή στάση για φαγητό. 

     Είναι ένα πανέμορφο φαράγγι με υπέροχα νερά και αρκετά μέρη όσο πρέπει βαθιά και όσο πρέπει ρηχά που είναι τέλεια για κολύμπι. Πιστέψτε με, αν το επισκεφτείτε πέρα ότι δεν θα χορταίνετε να κοιτάζεται τριγύρω, μόνο και μόνο η εμπειρία που διασχίζεται ένα ποταμό, θα είναι φανταστική!

Πηγές:

https://happytraveller.gr/faraggi-panta-vrexei

Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες (τοπία) από την δική μου εμπειρία:

 

 

10 thoughts on “Φαράγγι Πανταβρέχει, Ευρυτανία

  • 5 March 2021 at 21:11
    Permalink

    Ελπίζω να σας αρέσει!

  • 6 March 2021 at 21:49
    Permalink

    Μπράβο Δήμητρα, ωραία ιδέα για βόλτα στη φύση…πολύ ωραίο!

  • 8 March 2021 at 20:10
    Permalink

    Η φύση, ο καλύτερός μας φίλος. Τέλειο μπράβο!!!

  • 8 March 2021 at 22:31
    Permalink

    Υπέροχο θα ήθελα να το επισκεφτώ και εγώ!

  • 9 March 2021 at 18:30
    Permalink

    Άντε να τελειώσει η καραντίνα να μπορέσουμε πάλι να πάμε εκδρομές! Πολύ ωραίο άρθρο Δήμητρα. Μου άρεσε που έγραψες μέσα από την δική σου εμπειρία.

  • 10 March 2021 at 23:58
    Permalink

    Πρόσθεσα και μερικές φωτογραφίες από την δική μου εμπειρία!

    • 11 March 2021 at 12:16
      Permalink

      Πολύ ωραίες Δήμητρα! Θυμάμαι που είχαμε πάει πριν 2 χρόνια στο φαράγγι του Βίκου και ήταν πολύ ωραία!

Leave a Reply