Εκβιασμός (bullying)

Εκφοβισμό ονομάζουμε το φαινόμενο κατά το οποίο ένα άτομο ή μια ομάδα ανθρώπων με περισσότερη δύναμη, επανειλημμένα και εσκεμμένα προκαλούν πόνο ή βλάβη σε ένα άλλο άτομο ή ομάδα ανθρώπων που αισθάνονται αβοήθητοι να αντιδράσουν. Ο εκφοβισμός μπορεί να συνεχίζεται με την πάροδο του χρόνου και πολλές φορές μένει κρυφός, ενώ συνήθως δε διακόπτεται εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Ο εκφοβισμός είναι ένα πρόβλημα σχέσεων και απαιτεί λύση που να βασίζεται στις σχέσεις. Είναι καλύτερα να επιλύεται στο κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο εμφανίζεται: όταν πρόκειται για ένα παιδί ή ένα νεαρό άτομο, το περιβάλλον αυτό είναι συνήθως το σχολείο.

Η γνώμη μου είναι πως, όσο δύσκολο κι αν είναι, θα πρέπει αμέσως να απευθυνθούμε στους γονείς μας ή σε κάποιον ενήλικα όπως για παράδειγμα τον δάσκαλό μας. Ο εκβιασμός είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολύ την κοινωνία και πρέπει να συνεργαστούμε όλοι για να λυθεί.                                   a short film

2 thoughts on “Εκβιασμός (bullying)

  • 9 March 2021 at 12:11
    Permalink

    Πολύ ωραίο το κείμενο σου και μου αρέσει πολύ και η ιδέα σου.

  • 10 March 2021 at 00:04
    Permalink

    Ωραίο το βίντεο. Είναι φτιαγμένο από μαθητές.
    Η σκέψη με την οποία κλείνεις το άρθρο σου είναι πολύ σημαντική. Κάθε παιδί πρέπει να έχει μερικούς “έμπιστους” ενήλικες. Ενήλικες που ξέρει ότι μπορεί να τους μιλήσει και θα το πιστέψουν, δεν θα το κρίνουν, δεν θα το μαλώσουν, θα το ακούσουν ό,τι και να έχει να τους πει.

Comments are closed.