English

Είμαι παιδί, έχω δικαιώματα!

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ήξερες ότι αν και είσαι παιδί, έχεις δικαιώματα; Τα οποία προστατεύονται από διεθνείς οργανισμούς και είναι τα ίδια για όλα τα παιδιά του κόσμου, από όποια χώρα και αν προέρχονται, όποια γλώσσα και αν μιλούν, ότι χρώμα και αν έχει το δέρμα τους.

 

 

 

 

Δραστηριότητα 1η: " Τα Δικαιώματα του παιδιού" 

Παρακολούθησε το βίντεο μαζί με τη μαμά ή τον μπαμπά σου και ζήτησέ τους να σου διαβάσουν κάθε ένα από τα δικαιώματα που περιγράφει.

Δραστηριότητα 2η: Μάντεψε ποιο!

Παρακολούθησε το βίντεο και προσπάθησε να μαντέψεις ποια δικαιώματα των παιδιών παρουσιάζει

Δραστηριότητα 3η: Μαθαίνω τα δικαιώματα των παιδιών παίζοντας.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο, https://learningapps.org/view15298752, τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τα δικαιώματά τους μέσα από ψηφιακά παιχνίδια

Δραστηριότητα 4η: Το λουλούδι των δικαιωμάτων.

Αγρίνιο: Εκδήλωση και δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού | agrinioreportΏρα για χειροτεχνία! Θα χρειαστείς: Ψαλίδι, κόλλα, χαρτόνια και μαρκαδόρους.

Πάρε ένα αντικείμενο που έχει στρογγυλή βάση και προσπάθησε να σχεδιάσεις σε ένα χαρτόνι ένα κύκλο, τον οποίο στη συνέχεια θα κόψεις και θα κολλήσεις σε ένα χαρτί.

Προσπάθησε να σχεδιάσεις πέταλα σε χαρτόνι όποιου χρώματος θες (αν δυσκολεύεσαι ζήτα από κάποιον να σε βοηθήσει) , κόψτα και κόλλησέ τα γύρω από τον κύκλο ώστε να σχηματίσεις ένα λουλούδι.

Ζήτα  από τη μαμά ή τον μπαμπά να σου γράψει σε ένα χαρτί τα δικαιώματα των παιδιών ώστε να τα βλέπεις και να προσπαθήσεις, όπως μπορείς, να γράψεις σε κάθε πέταλο και ένα δικαίωμα..

Δραστηριότητα 5η: Ώρα για παραμύθι

"Το Μαγικό Πανί", ένα παραμύθι για τα παιδιά που με λόγια όμορφα δείχνει ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να είναι λυπημένο.

Δραστηριότητα 6η: 'Αν όλα τα παιδιά της γης..."

Τα παιδιά της χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου τραγουδούν για τα παιδιά.

Δραστηριότητα 7η: Ώρα για παζλ

Ας συγκεντρωθούμε να ενώσουμε τα κομμάτια του ΠΑΖΛ

 

 

Leave a Reply