Ελληνικά

Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς, μένουμε με την οικογένειά μας( μέρος 2ο)

 " Πάνω στ' άσπρο το χαρτί ζωγραφίζω ένα σπιτάκι, καναπέ χαλί και τζάκι.

Καθιστούς στον καναπέ ζωγραφίζω έναν πατέρα, δυο παιδιά και μια μητέρα.

Κι επειδή θέλω πολύ να φανεί στη ζωγραφιά μου η χαρά που΄χει η καρδιά μου,

των χειλιών τις άκρες κάνω προς τα πάνω να κοιτάνε κι έτσι όλοι τους γελάνε!

Δραστηριότητα 1η: "Χέρια ενωμένα"

Facebook Ας φτιάξουμε ένα έργο τέχνης με τα χέρια μας. Θα χρειαστείτε ένα λευκό χαρτί ζωγραφικής και τέμπερες ή νερομπογιές.

Πρώτος θα βουτήξει ο μπαμπάς το χέρι του στη μπογιά και θα ακουμπήσει προσεχτικά πάνω στο χαρτί. Το αφήνουμε λίγο να στεγνώσει και τώρα σειρά έχει η μαμά η οποία θα χρησιμοποιήσει ένα διαφορετικό χρώμα. Αφήνουμε πάλι λίγο να στεγνώσει και σειρά έχεις εσύ και τα αδέρφια σου(αν υπάρχουν). Δεν ξεχνάτε κάθε ένας να χρησιμοποιεί και ένα διαφορετικό χρώμα. 

 

Δραστηριότητα 2η:" Όπου υπάρχει Αγάπη"

Επειδή η αγάπη της οικογένειά σου δεν έχει όρια, ας τραγουδήσουμε μαζί για την αγάπη!

Δραστηριότητα 3η: Ας ζωγραφίσουμε όλοι μαζί

Κάθισε μαζί με τη μαμά, τον μπαμπά και τα αδέρφια σου και ζωγραφίστε σε ένα χαρτί ο καθένας τι είναι αυτό που απολαμβάνει περισσότερο να κάνει με την οικογένεια. Όταν τελειώσετε ας δείξει ο καθένας τη ζωγραφιά του στους υπόλοιπους ζητώντας τους να μαντέψουν τί είναι αυτό που έχει ζωγραφίσει.

Δραστηριότητα 4η: Μ όπως Μαμά, Μ όπως Μπαμπάς

Ας γνωρίσουμε τη γράμμα Μ!

Δραστηριότητα 5η: Φτιάχνω το γράμμα Μ με διάφορους τρόπους

Πάρε καλαμάκια, οδοντογλυφίδες, κουμπιά, μολύβια και ξυλομπογιές, lego, τουβλάκια και πλαστελίνες και προσπάθησε να φτιάξεις το γράμμα Μ. Ζήτα από τη μαμά να βγάλει φωτογραφία τις δημιουργίες σου και να μας τις στείλει.

Δραστηριότητα 6η: Μ όπως...

Κάνε κλικ πάνω στην εικόνα που πιστεύεις ότι αρχίζει από το γράμμα Μ. 

Δραστηριότητα 7η:" Ο Παππούς και η γιαγιά"

Οικογένεια δεν είναι μόνο η μαμά και ο μπαμπάς και τα αδέρφια. Οικογένεια είναι και ο παππούς και η γιαγιά, που μας κάνουν όλα τα χατίρια και μας δίνουν κρυφά γλυκά.

Δραστηριότητα 8η: Ένα δώρο για τον παππού και τη γιαγιά

 ...Το Νηπιαγωγείο μ' αρέσει πιο πολύ.: Παππού και γιαγιά... σας προσφέρω ένα κομμάτι από μένα Τώρα που για να προστατέψουμε τον παππού και τη γιαγιά πρέπει να μείνουμε μακριά τους ας τους φτιάξουμε μια όμορφη χειροτεχνία για να τους δείξουμε ότι αν και είμαστε μακριά, η σκέψη μας είναι κοντά τους. Σίγουρα θα ξετρελαθούν.

Υλικά που θα χρειαστείς: Ένα λευκό χαρτί, ένα χαρτόνι κάνσον, τέμπερες, νερομπογιές ή μαρκαδόρους, κόλλα και ψαλίδι.

Ζήτα από τη μαμά ή τον μπαμπά να σου σχεδιάσει στο χαρτόνι μία καρδιά, κόψτην και κόλλησέ τη στο χαρτί. Αν έχεις νερομπογιές ή τέμπερες ζωγράφισε το χέρι σου και άσε το αποτύπωμα πάνω στο χαρτί, όπως βλέπεις στην εικόνα. Αν δεν έχεις μπογιές, σχεδίασε το περίγραμμα του χεριού σου με μαρκαδόρο και χρωμάτισέ το. Στη συνέχεια "μεταμόρφωσε" τα δαχτυλάκια σου σε κοτσάνια λουλουδιών και ζωγράφισε στο πάνω μέρος λουλούδια. Τέλος ζήτα από τη μαμά ή τον μπαμπά να σου γράψει σε ένα χαρτί τις σκέψεις σου που θα ήθελες να στείλεις στον παππού και τη γιαγιά και κόλλησέ το πάνω στην καρδιά. Όταν δουν τη δημιουργία σου σίγουρα θα ξετρελαθούν!

Δραστηριότητα 9η: Ώρα για παζλ!

Προσπάθησε να φτιάξεις το παζλ και μια οικογένεια από τα προϊστορικά χρόνια θα εμφανιστεί μπροστά σου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση