Το ανθρώπινο σώμα

Τώρα που η καραντίνα έχει φέρει νέες συνήθειες στη ζωή μας, είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε το σώμα μας λίγο καλύτερα και να δούμε πώς μπορούμε να το φροντίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παιχνίδια, παραμύθια, τραγούδια και εκπαιδευτικά βίντεο θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε ποιες συνήθειες βοηθούν το σώμα μας και την καλή μας υγεία.

 

Δραστηριότητα 1η: "Το ανθρώπινο σώμα".

Δραστηριότητα 2η: " Ανθρώπινο σώμα η τελειότερη μηχανή".

Παρακολούθησε το βίντεο για να πάρεις μερικές ακόμα πληροφορίες για το σώμα σου. 

Δραστηριότητα 3η: Κρυπτόλεξο.

Προσπάθησε να βρεις μέσα στο κρυπτόλεξο κάποια από τα μέρη του σώματος.

Δραστηριότητα 4η: Κουίζ με τα μέρη του σώματος.

Κεφάλι, γόνατο, αυτί και άλλα πολλά, από ποιο γράμμα αρχίζουν βρε παιδιά; Απάντησε σωστά στις ερωτήσεις του ΚΟΥΙΖ και γέμισε την οθόνη σου με αστέρια.

Δραστηριότητα 5η: Ήξερες ότι...;

Δραστηριότητα 6η: Ζωγραφίζω τον εαυτό μου.

Παρατήρησε προσεχτικά τον εαυτό σου σε ένα καθρέφτη. Έπειτα προσπάθησε να τον ζωγραφίσεις με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς στο χαρτί. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαρκαδόρους ή τέμπερες.

 

 

Δραστηριότητα 7η: "Μεταμορφώνω τα χέρια μου"

Σχεδίασε το περίγραμμα της παλάμης σου πάνω σε ένα χαρτόνι. Κόψε την παλάμη που σχεδίασες και στόλισέ τη με ό,τι χρώματα και σχέδια θέλεις. Κόλλησέ τη πάνω σε ένα καλαμάκι ή ξυλάκι για σουβλάκι. Σχεδίασε δύο φυλλαράκια, κόψτα και κόλλησέ τα πάνω στο ξυλάκι/καλαμάκι σου. Το λουλούδι σου είναι έτοιμο.

Υλικά που θα χρειαστείς: Χαρτόνια, κόλλα, ψαλίδι, μαρκαδόρους

 

 

Δραστηριότητα 8η: "Το τραγούδι των σπορ".

Δραστηριότητα 9η: "Καλές συνήθειες"

Ποιες συνήθεις πιστεύεις ότι κάνουν καλό στο σώμα και την υγεία σου; Προσπάθησε να βρεις τις σωστές απαντήσεις στο ΚΟΥΙΖ και να κάνεις μέρος της καθημερινότητάς σου κάποιες από αυτές.

Δραστηριότητα 10η: " Ας γυμνάσουμε και τη μνήμη μας".

Δραστηριότητα 11η: " Οι υγιεινές τροφές"

Υγιές σώμα σημαίνει όχι μόνο σωματική άσκηση αλλά και καλή διατροφή. Προσπάθησε να βρεις ποιες τροφές είναι καλές για την υγεία σου.

Δραστηριότητα 12η: " Ο μάγειρας"

Δραστηριότητα 13η: "Ο εαυτός μου αλλιώς".

 

Ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους, ο Πάμπλο Πικάσο, αποτύπωσε στους πίνακές του ανθρώπινα πρόσωπα, λίγο διαφορετικά. Παρατήρησε τους πίνακες της φωτογραφίας και προσπάθησε να φτιάξεις και εσύ ένα πρόσωπο που να μοιάζει με τις ζωγραφιές του Πικάσο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαρκαδόρους ή τέμπερες.

 

 

 

 

Δραστηριότητα 14η: "Το μυστικό της Νίκης".

Παρακολουθείστε μαζί με τα παιδιά το βίντεο που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της καμπάνιας "Ένα στα Πέντε", του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Λύστε τους τις τυχόν απορίες που θα τους δημιουργηθούν, μιλήστε τους για τον κανόνα του εσώρουχου, εξηγείστε τους ότι το σώμα τους τους ανήκει.

Leave a Reply