25η Μαρτίου – Διπλή Γιορτή

Αστεράκια μου,

Χρόνια πολλά! 

Ας μάθουμε περισσότερα πράγματα για τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Στο βίντεο αυτό θα μάθετε για την ηρωική Επανάσταση των Ελλήνων το 1821.

25η Μαρτίου 1821

Στο επόμενο βίτεο θα μάθετε για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Οι σελίδες αλλάζουν γρήγορα. Μπορείτε να σταματάτε το βίντεο σε κάθε σελίδα για να προλαβαίνετε να διαβάζετε τι γράφει.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια  των γονιών σας αν δεν μπορείτε να καταλάβετε κάτι ή να ρωτήσετε εμένα στα σχόλια. Επίσης στα σχόλια μπορείτε να γράψετε ό,τι σας έκανε εντύπωση.

Γεια και χαρά!

4 Comments on “25η Μαρτίου – Διπλή Γιορτή

  1. Οι Τούρκοι ήρθαν και μας πήραν τα σπίτια,το φαγητό μας,τα λεφτά μας, ακόμα και τα παιδιά μας για να ντα κάνουν Τούρκους.τ
    Τα ελληνόπουλα δεν τα άφηναν να μάθουν γράμματα,και αποφάσισαν να πηγαίνουν το βράδυ και έτσι το ονομάσαμε κρυφό σχολειό. Έτσι αποφάσισαν ότι πρέπει να είμαστε ελεύθεροι και όρισαν την 25η Μαρτίου να γίνει η επανάσταση. Οι Σουλιώτισσες έπεσαν από το Ζάλογγο για να μην είναι αιχμάλωτοι στους Τούρκους μαζί με τα παιδιά τους.

  2. Μια μέρα μπήκε ο άγγελος Γαβριήλ στο δωμάτιο της Μαρίας και της είπε πως θα γεννήσει το παιδί του Θεού ότι είναι η εκλεκτή.και πως θα το ονομάσει Ιησού και ότι αυτό θα γίνει με το άγιο πνεύμα.. γι’αυτό είναι διπλή η γιορτή ην 25η Μαρτίου γιορτάζουμε την ελευθερία και τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου..

    • Μπράβο, Αντωνία! Μας είπες πολύ ωραία την ιστορία του Ευαγγελισμού με λίγα λόγια.

Leave a Reply