Ο Βαν Γκονγκ

Μια μέρα στο σχολείο μάθαμε για τον Βαν Γκονγκ.Στην αρχή, η κυρία μας έδειξε βίντεο με τους πίνακες του Βαν Γκονγκ.Μετά, η κυρία μας εκτύπωσε κάποιους πίνακες και τους ζωγραφίσαμε.Στο τέλος, κρεμάσαμε τις ζωγραφιές που φτιάξαμε.Ένιωθα χαρά που έμαθα για τους πίνακες του Βαν Γκονγκ. Α.ΓΕ.

Πώς είναι το κρι_κρι.

Το κρι_κρι είναι ένα αγριοκάτσικο και ζει στα Λευκά Όρη της Κρήτης. Το σώμα του είναι 1 μέτρο ψηλό και είναι καστανό Έχει κέρατα, γενιάδα και κοντή ουρά. Τρώει χλοη, θάμνους και φύλλα. Κινδυνεύει από πέτρες, χιονοστιβαδες, λύκους και από τους ανθρώπους. Το κρι_κρι είναι το πιο σπάνιο ζώο τής Κρήτης και πρέπει να το προστατεύουμε γιατί θα εξαφανιστεί.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν ο σημαντικότερος επιστήμονας. Γεννήθηκε στη Γερμανία. Όταν ήταν μικρός δεν μπορούσε να μιλήσει. Στο σχολείο τον κορόιδευαν.Του άρεσε να παίζει  βιολί. Σπούδασε φυσική στο Γερμανία.

Μια ασκήση σεισμού

 

 

Μια  μέρα  στο σχολείο κάναμε μια άσκηση  σεισμού.Στην αρχή ο γυμναστής μας μιλησε για τον σεισμό Μετά μας έδειξε  την άσκηση του σεισμού.Στο τέλος κάναμε την άσκηση του σεισμού .Νιώθω  χαρά  γιατί  έμαθε  τι  να κάνω  όταν κάνει σεισμό.

ΠΑ.ΤΡΙ.

Η επανάσταση στο σχολείο

Μια μέρα στη τάξη κάναμε επανάσταση. Στην αρχή διαβάσαμε ένα  κείμενο που μιλούσαι για την επανάσταση των παραμυθιών. Μετά η Κυρια μας εξήγησε τι είναι η επανάσταση. Στο τέλος αποφασίσαμε να κάνουμε και εμείς να κάνουμε μια επανάσταση για να μην χάνουμε την ευλιχτι ζώνη. Ένιωσα ότι αυτή ήταν μια ξεχωριστή μέρα.

Η 28η Οκτωβρίου

Μια μέρα στο σχολείο μάθαμε για την 28η Οκτωβρίου. Στην αρχή βρήκαμε  ένα περίεργο κουτί μέσα στην τάξη. Μετά το ανοίξαμε και βρήκαμε τα πράγματα ενός στρατιώτη. Στο τέλος η κυρία μας έδειχνε τα πράγματα και μας έλεγε για έναν ήρωα που πολέμησε τότε. Ένιωσα ωραία που έμαθα για αυτά τα χρόνια.

Α.ΒΑ.

Το θεατρο

Μι μέρα στην τάξη κάναμε πρόβες για το  θεατρο.  Στην αρχή, η  κυρια Αντόνια μας μίλησε για το θεατρο.  Μετά,  βρήκαμε  τους ρόλους  και  κάναμε  πρόβα.  Στο τέλος θα  παίξουμε θέατρο στο σχολείο  Νιώθω χαρα που θα παίξω τον ρόλο μου.

Το θέατρο

Χθές στο σχολείο κάναμε πρόβες για το θέατρο .Στην αρχή η κυρία Αντωνία μας είπε ότι θα κάνουμε ένα θέατρο. Μετά  βρήκαμε την παράσταση και τους ρόλους. Στο τέλος κάναμε πρόβες.Ένιωσα ωραία που θα κάνουμε θέατρο.

ΜΑ.ΒΛΑ.

 

Πριν 200 χρόνια…

Τα παιδιά δούλεψαν ομαδικά, με τον γνωστό τους τρόπο. Μέσα από πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες και τραγούδια ανακάλυψαν την ιστορία και μας τη διηγούνται.

 

 

Ν. Γκύζης «Έλληνικόν Σχολείον έν καιρώ δουλείας(σκλαβιάς)»

 

 Πριν 200 χρόνια, τα παιδιά  βρίσκονταν σε μια εκκλησία. Πηγαίνανε
σχολείο εκεί γιατί δεν του άφηναν οι Τούρκοι να πάνε στο σχολείο.  

(Αργυρή & Μαριάννα)

 

Peter Von Hess «Ο Ρήγας Φεραίος ψάλει τον Θούριο»

Πριν 200 χρόνια, ο Ρήγας Φεραίος έπαιζε μουσική και τραγουδούσε γιατί θέλει να ξεσηκώσει τους Έλληνες και να τους δώσει θάρρος.

(Άρης & Παρασκευή)

 

 

Θ. Βρυζάκης «Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογεί το λάβαρο της επανάστασης»

Πριν 200  χρόνια, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε τους  Έλληνες πολεμιστές στην Αγία Λαύρα στα Καλάβρυτα. Μετά ξεκίνησε ο πόλεμος.

(Αλέξης, Διονύσης, Χρήστος)

Το λάβαρο της Επανάστασης

 

 

 

 

 

 

Ε. Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

 

Πριν 200 χρόνια, οι Έλληνες βρίσκονταν στο Μεσολόγγι και έκαναν πόλεμο. Τελικά, η Ελλάδα νίκησε και βγήκε από τα χαλάσματα.

(Αθανασία & Φωτεινή)

 

 

Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας

Με αφορμή το τριήμερο της αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα, τα παιδιά δούλεψαν άλλη μια φορά ομαδικά. Με αφορμή πίνακες διαφόρων ζωγράφων, έφτιαξαν ένα άρθρο για τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας.

 

«Κούλουμα στον Κολωνό» (Ν. Ξάνθης)

 Την Καθαρά Δευτέρα γιορτάζουμε τα κούλουμα. Πηγαίνουμε για να τα γιορτάσουμε έξω. (Αθανασία&Μαριάννα)

 

 

 

 

 

«Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας» (Σ. Βασιλείου)

Την Καθαρά Δευτέρα τρώμε νηστίσιμα φαγητά. Τα φαγητά που μπορούμε να φάμε είναι λαγάνα, χαλβά, ελιές, σαλάτα, φρούτα και όσπρια. (Άρης, Διονύσης & Παρασκευή)

 

 

 

 

«Χαρταετός» (Γ. Μαγκανάρης)

Τα παιδιά φτιάχνουν έναν χαρταετό για την Καθαρά Δευτέρα. Χρειάζονται ξύλα, χαρτί, έναν σπάγκο και μπογιές. (Αλέξης & Αργυρή)

 

 

 

 

 

«Χαρταετοί» (Σ. Βασιλείου)

Τα παιδιά πετάνε στον ουρανό τους χαρταετούς. Τα παιδιά πρέπει να προσέχουν τα καλώδια της ΔΕΗ. (από κοινού γιατί είχαμε απουσίες)

 

 

 

 

Χαρταετοί (Μυταράς)

Τελειώνοντας , τα παιδιά σκέφτηκαν τι θα ήθελαν να στείλουν ψηλά στον ουρανό με τους χαρταετούς τους για να το διώξουν μακριά.

Κι αυτή θα είναι η νηστεία μας για τις μέρες της Σαρακοστής! Να διώξουμε μακριά αυτές τις κακές συνήθειες.