Ελληνικά

Ο χιονάνθρωπός μου

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, στο τηλεμάθημα, τα παιδιά εξασκήθηκαν στον γραπτό λόγο. Συγκεκριμένα έφτιαξαν προτάσεις χρησιμοποιώντας επίθετα και ουσιαστικά για να περιγράψουν τον χιονάνθρωπό τους. Οι προτάσεις που έγραψαν τα παιδιά δημιούργησαν το πρώτο τους μικρό κείμενο.

 

Ο χιονάθρωπος έχει χοντρή κοιλιά και μυτερή μύτη. Ο χιονάνθρωπος φοράει γκρι κασκόλ και μαύρο καπέλο. Ο χιονάθρωπος είναι παλιός.  (Αλέξης)

Ο χιονάθρωπος έχει ένα χοντρό κεφάλι και μια μεγάλη μύτη. Ο χιονάθρωπος φοράει ένα γκρι κασκόλ και ένα μαύρο καπέλο. Ο χιονάθρωπος φαίνεται γλυκός και ωραίος.   (Μαριάννα)

Ο χιονάνθρωπος έχει χοντρή μύτη. Ο χιονάνθροπος έχει μαλακό κασκόλ. Ο χιονάθρωπος φαίνεται αφράτος.  (Άρης)

Ο χιονάνθρωπος έχει μυτερή μύτη και μικρά μάτια. Ο χιονάνθρωπος φοράει ωραίο κασκόλ και γκρι καπέλο. Ο χιονάνθρωπος φαίνεται ωραίος και γλυκός. (Αθανασία)

Ο χιονάνθρωπος έχει μικρά πόδια και μεγάλη κοιλιά. Ο χιονάνθρωπος έχει ένα γκρι κασκόλ. Ο χιονάνθρωπος φαίνεται αφράτος.   (Φωτεινή)

Ο χιονάνθρωπος έχει μια μυτερή μύτη. Ο χιονάνθρωπος φοράει ένα μαύρο καπέλο. Ο χιονάνθρωπος φαίνεται όμορφος.    (Χρήστος)

Ο χιονάνθρωπος έχει μικρά μάτια. Ο χιονάνθρωπος φοράει μαύρο καπέλο και γκρι κασκόλ. Ο χιονάνθρωπος φαίνεται νέος.    (Διονύσης)

Ο χιονάνθρωπος έχει μικρά μάτια και μυτερή μύτη. Ο χιονάνθρωπος έχει ένα γκρι κασκόλ και ένα μαύρο καπέλο. Ο χιονάνθρωπος φαίνεται ωραίος.  (Παρασκευή)

Ο χιονάνθρωπος έχει μικρά μάτια και χοντρή κοιλιά. Ο χιονάνθρωπος φοράει γκρι κασκόλ και μαύρο καπέλο. Ο χιονάνθρωπος φαίνεται γλυκός.   (Αργυρή)

Τα παιδιά εξασκήθηκαν και ατομικά εδώ: Ο χιονάνθρωπός μου

Αφήστε μια απάντηση