Το ρομπότ μου

Το κείμενο του βιβλίου "Η νεροσφυρίχτρα" (ΒΜ2 σελ.50) περιγράφει μια λαλίτσα που είναι ένα παλιό παιδικό παιχνίδι. Με αυτό το κείμενο οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τα περιγραφικά κείμενα.

Με αφορμή αυτό, τα παιδιά έφτιαξαν προτάσεις για να περιγράψουν το διπλανό ρομποτάκι. Οι προτάσεις τους μπήκαν στη σειρά και έγιναν μικρά περιγραφικά κείμενα, τα οποία διαβάσαμε και διορθώσαμε όλοι μαζί.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα:

 

Το ρομπότ είναι φτιαγμένο από μέταλλο. Το ρομπότ έχει μεγάλο σώμα και μεγάλο κεφάλι. Το ρομπότ μπορεί να κάνει τις ασκήσεις μου. Το ρομπότ μου το λέω Μάξιμο. (Αλέξης)

Το ρομπότ είναι φτιαγμένο από σίδερο. Το ρομπότ έχει μεγάλο σώμα και μεγάλο κεφάλι. Το ρομπότ μπορεί να κάνει τα μαθηματικά και δεν μπορεί να κάνει τις ασκήσεις στη γλώσσα. Tο ρομπότ μου το λένε Fit. (Μαριάννα)

Το ρομπότ έχει πλαστικά χέρια και το σώμα του είναι σιδερένιο.  Το ρομπότ μου έχει χοντρό κεφάλι και ψηλά χέρια. Το ρομπότ μου διαθέτει ένα πληκτρολόγιο και ένα μεγάλο πρόσωπο. (Άρης)

Το ρομπότ μου είναι φτιαγμένο από σίδερο και μέταλλο. Το ρομπότ έχει κοντά χέρια και κοντό κεφάλι. Το ρομπότ διαθέτει μεγάλη οθόνη και μικρό πρόσωπο. Το ρομπότ μπορεί να κάνει μαθηματικά και να κάνει τις ασκήσεις. Το ρομπότ μου το λένε Όμορφη. (Αθανασία)

Το ρομπότ είναι φτιαγμένο από σίδερο και πλαστικό. Το ρομπότ έχει μεγάλο κεφάλι και μεγάλα πόδια. Το ρομπότ διαθέτει φωτεινή οθόνη. Το ρομπότ μπορεί να φτιάξει φαγητό. Το ρομπότ το λένε Ζέλα. (Φωτεινή)

Το ρομπότ είναι φτιαγμένο από σίδερο. Το ρομπότ έχει ένα μεγάλο κεφάλι και μικρές κεραίες. Το ρομπότ έχει μεγάλα πλήκτρα. (Χρήστος)

Το ρομπότ μου είναι φτιαγμένο από σίδερο. Το ρομπότ έχει μεγάλο σώμα. Το ρομπότ διαθέτει μακριά πλήκτρα. Το ρομπότ μπορεί να κάνει τις ασκήσεις. Το ρομπότ μου το λένε Γουέτινκ. (Διονύσης)

Το ρομπότ μου είναι φτιαγμένο από πλαστικό. Το ρομπότ μου έχει μεγάλο κεφάλι και μικρές κεραίες. Το ρομπότ μου διαθέτει ένα στρογγυλό κουμπί. Το ρομπότ μου μου κάνει τα μαθήματα. Το ρομπότ μου το λέω Παρασκευή. (Παρασκευή)

Το ρομπότ μου είναι φτιαγμένο από σίδερο. Το ρομπότ μου διαθέτει μεγάλη οθόνη και στρογγυλό κουμπί. Το ρομπότ κάνει γυμναστική. Το ρομπότ μου το λένε Ρομπ. (Αργυρή)

Leave a Reply