Ελληνικά

Πετώντας στα σύννεφα…

Πετώντας στα σύννεφα…

Από τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι παρατηρώντας τα πουλιά που πετούσαν στον ουρανό αναρωτιόνταν πώς καταφέρνουν να διασχίζουν τόσο γρήγορα τον αέρα. Έτσι μπήκαν στον πειρασμό να δοκιμάσουν κι αυτοί να πετάξουν. Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος σύμφωνα με τη μυθολογία προσπάθησαν με τα αυτοσχέδια κέρινα φτερά τους να αποδράσουν από το παλάτι του Μίνωα με άδοξο όμως τέλος.

   

Το 15ο αιώνα ο μεγάλος και πολυμαθής εφευρέτης Λεονάρντο Ντα Βίντσι προσπάθησε να σχεδιάσει την πρώτη πτητική μηχανή. Τελικά κατασκεύασε το αερόστατο, το πρότυπο ελικοπτέρου και το ανεμόπτερο.

Οι αδελφοί Ράιτ (19 Αυγούστου 1871 – 30 Ιανουαρίου 1948) είναι οι δύο Αμερικάνοι στους οποίους αποδίδεται η εφεύρεση και κατασκευή του πρώτου επιτυχημένου αεροπλάνου στον κόσμο και η πραγματοποίηση της πρώτης ελεγχόμενης  πτήσης στις 17 Δεκεμβρίου 1903. Κατασκεύασαν το αεροπλάνο πάνω στα σχέδια του Τ. Κέιλι που χρονολογούνται από το 1799, όταν αυτός όρισε την έννοια του σύγχρονου αεροπλάνου.

Το αεροπλάνο είναι ένα μηχανοκίνητο αεροσκάφος με σταθερές πτέρυγες που ωθείται μπροστά είτε από έναν κινητήρα είτε από έναν έλικα. Υπάρχουν αεροπλάνα σε διάφορα είδη μεγεθών και σχεδίων.

Η συνεισφορά του αεροπλάνου στις συγκοινωνίες είναι τεράστια, αφού θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή μέσα και  η χρήση του είναι ευρεία. Χάρη στις εναέριες συγκοινωνίες διευκολύνεται η μεταφορά αγαθών και ανθρώπων σε μεγάλες αποστάσεις γρήγορα και με μικρό σχετικά κόστος.

Στον 21ο αιώνα ο άνθρωπος θα πρέπει να διευρύνει τους ορίζοντές του και να είναι ανοιχτόμυαλος. Τα ταξίδια με το αεροπλάνο μας βοηθούν να επισκεπτόμαστε μακρινούς προορισμούς, να γνωρίζουμε άγνωστους πολιτισμούς και να κάνουμε φίλους σ’ όλα τα μέρη της γης.

Αφήστε μια απάντηση