ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ! ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΟ – Ο ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Αγαπημένα μου παιδιά,

εδώ θα σας αναρτώ κάποιες κατασκευές που μπορείτε να κάνετε με ανακυκλώσιμο υλικό, όπως τα γνωστά μας κουτιά συσκευασιών. Κουτιά απο δημητριακά, διαφορετικών διαστάσεων ολα μπορουν να χρησιμοποιηθούν και απο την "ανάποδη", αν κόψουμε δηλαδή την μια πλευρά στην γραμμή , τοτε το κουτί θα απλωθεί και θα έχουμε την δυνατότητα να ζωγραφίσουμε ευκολότερα την κατασκευή μας.

Mετά απλά συναρμολογούμε το κουτί ξανα , με την ζωγραφισμένη απο εμάς πλευρά να είναι έξω.

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ Α', Β' ΚΑΙ Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: 

Φούρνος για πίτσα απο κουτί παπουτσιών. Οποιοδήποτε κουτί κάνει, μπορείτε να κάνετε την κατασκευή σας "μινι" , απο μικρότερα κουτιά. Η πίτσα και τα υπόλοιπα μπορούν να γίνουν απο οποιαδήποτε συσκευασία με χοντρό χαρτόκουτο.

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Δ', Ε' ΚΑΙ ΣΤ':

Κουτί αποθήκευσης! κόβουμε το κουτί μας για να ζωγραφίσουμε την μέσα πλευρά (την "καθαρή" πλευρά), που θα γίνει η εξωτερική μας. Αυτή η εργασία μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε κουτί, μικρό ή μεγάλο ανάλογα το τι θέλουμε να αποθηκεύσουμε, ή αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα κουτάκι δώρου.

εννοείται πως ζωγραφίζουμε την "καθαρή" πλευρά όπως θέλουμε. Mε νερομπογιές ή μαρκαδόρους, με ανεξίτηλο μαύρο ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα , ολο το κουτί ή μόνο σχεδιάκια και μοτίβα, όπως πχ:

patternsdoodles

Φυσικά δεν υπάρχει περιορισμός στις ηλικίες των παιδιών που θέλουν να προσπαθήσουν και τις δύο κατασκευές, ή μία απο αυτές.

Κατασκευές με χαρτόκουτα γενικής χρήσεως:

https://www.redtedart.com/cardboard-box-craft-ideas/

Leave a Reply