Κολύμβηση ένα άθλημα πολλά οφέλη.

Αν θέλαμε να δώσουμε χρώμα στη σημερινή μας διδακτική ενότητα αυτό θα ήταν το ΜΠΛΕ γιατί σήμερα θα ασχοληθούμε με την κολύμβηση ως άθλημα αλλά και ως αναψυχή.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και είμαστε έτοιμοι να πάμε για βουτιά στην θάλασσα. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε το άθλημα της κολύμβησης και να ανακαλύψουμε μικρά μυστικά για να ευχαριστηθούμε την θάλασσα με ασφάλεια.

1η Δραστηριότητα

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και ανακαλύψτε τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας όταν κολυμπούμε και ποιες μυικές ομάδες γυμνάζονται με τα τέσσερα στυλ κολύμβησης.

Τώρα θα πρέπει να αναζητήσετε στο διαδίκτυο ποια είναι τα τέσσερα στυλ κολύμβησης.

Στην παρακάτω συνεργατική παρουσίαση (τώρα πια την ξέρετε όλοι!) προσθέστε εικόνα και λίγες πληροφορίες του κάθε στυλ κολύμβησης. Χωρισμένοι σε ομάδες οι δουλειά πάντα είναι πιο εύκολη. Συνεννοηθείτε και αποφασίστε ποια θα είναι τα μέλη κάθε ομάδας. Σχηματίστε τέσσερις (4) ομάδες το όνομα της κάθε ομάδας θα είναι ένα στυλ κολύμβησης. 

https://docs.google.com/presentation/d/1gS_uHEvbiXGe9TJolZdh0ArP0hjpHSgrwvYplFc3UZc/edit?usp=sharing

Η κάθε ομάδα θα σχολιάσει το στύλ μιας άλλης ομάδας. Θα γράψετε αν το συγκεκριμένο στυλ σας φαίνεται εύκολο ή δύσκολο. Επάνω απο το σχολιο σας γράψτε το όνομα της ομάδας σας

2η Δραστηριότητα

Όσοι προσπαθούν να βάλουν το κεφάλι τους μέσα στο νερό δυσκολεύονται ιδιαίτερα παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να κατανοήσετε τον ρόλο του κεφαλιού και ποια είναι η σωστή θέση του κατα τη διάρκεια της κολύμβησης.

Παρακαλώ παρακολουθήστε το βίντεο γιατί θα ακολουθήσουν ερωτήσεις κατανόησης.

3η Δραστηριότητα

Οι τέσσερις ομάδες που σχηματίσατε θα πρέπει να συνεργαστούν  να βρουν και να καταγράψουν σε ένα συνεργατικό έγγραφο τα ωφέλη της κολύμβησης. Η κάθε ομάδα θα γράψει απο ένα ώφελος για την υγεία του ανθρώπου.

https://docs.google.com/document/d/1nC8vdSikVe0lQ9T2zoL0qS-djq0ZPaPRLDGLgCOYxq8/edit?usp=sharing

Κάπου εδώ τελειώνει και η σημερινή μας διδακτική ενότητα. Πριν τελειώσουμε συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο μας.

https://forms.gle/Fyip3A2u3QjuEate7

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία

 

Leave a Reply