Αγαπητοί μας αδελφοί Ομογενείς, Απόδημοι Έλληνες,

η Πατρίδα μας διέρχεται τον έσχατον κίνδυνο.  Μια ιστορική καμπή στην μακραίωνη πορεία της. Η κρίσιμη καμπή επικεντρώνεται στο θλιβερό γεγονός του δημογραφικό γεγονότος και της πληθυσμιακής πραγματικότητας.

Οι διάφορες στατιστικές περιγράφουν με μελανά χρώματα το μέλλον της Ελλάδας μας. Το 2050 ο πληθυσμός μας θα έχει μειωθή στο ήμισυ του σημερινού. Η Ελλάδα μετατρέπεται συν τω χρόνω σε ένα μεγάλο γηροκομείο. Νέοι άνθρωποι, άντρες και γυναίκιες, δεν κάνουν οικογένεια. Πολλοί συχούν παρανομα, οι εκτρώσεις χιλιάδες. Τα περισότερα ζευγάρια τεκνοποιούν με ένα ή δύο παιδιά μόνο. Και το χειρότερο όλων: οι νέοι μας φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές και εργασία. Μεγάλη συμφορά πλησιάζει την πατρίδα μας. Ο πληθυσμός μειώνετε, αλλά και αλλοιώνεται από χιλιάδες ή και  εκατομμύρια ξένων και αλλοεθνών και αλλόθρησκων.

Αν δεν γίνει ένα θάυμα, αγαπητοί αδελφοί η μελλοντική ιστορία θα γράφει ότι εδώ κάποτ έζησε κάποιος λαός που λέγονταν Έλληνες! Η μελλοντική γεωγραφία θα δείχνει ότι εδώ  κάποτε υπήρχε μια χώρα με πολιτισμό χιλιάδων ετών που λεγόταν Ελλάς!

Μπροστά σε αυτό το ζοφερό μέλλον είναι επείγουσα αναγκη να κηρυχτεί συναγερμός μετανοίας. Η αποστασία από τον δρόμο του Ευαγγελίου και η ασωτεία κουβαλούν όλα τα δεινά. «Αμαρτίαι έθνη ελλατονούσι»

Μετά τον Θεό δεν υπάρει, αδελφοί Απόδημοι,άλλη ελπίδα παρά μόνο εσείς, οι ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΕΛΗΝΕΣ.

Γνωρίζουμε καλά ότι εσείς που ζήτε στην ξενητειά, σ όλες τις γωνιές της γης, Αμερική , Ευρώπη, Αυστραλία, Αφρική, Ασία, μεγαλουργείτε, διαπρέπετε. Προ πάντων κρατάτε τις ευλογημένες Ελληνορθόδοξες παραδόσεις μας, αγαπάτε την Πατρίδα και την Ορθοδοξία μας περισσότερο από εμάς τους εντός της Ελλάδας.

Δεδομένης  αυτής της θλιβερής Εθνικής δημογραφικής κατάστασης,  η ελπίδα της Πατρίδος είναι ο Επαναπατρισμός!

Είναι βέβαια γνωστό πόσο δύσκολο είναι να εγκαταλείψετε το σπίτι σας, τις δουλειές σας, τους συγγενείς. Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. «Τα αδύνατα για τους ανθρώπους είναι δυνατά για τον Θεό» Και μετά, χάριν της Πατρίδας δεν αξίζει κάθε θυσία; Χάριν της Πατρίδας δεν έδωσαν πολλοί και την ζωή τους ακόμα; Δεν διακηρύσσει ο Σωκράτης ότι: «Μητρός τε και πατρός... τιμιώτερον εστίν η Πατρίς»;

Επιστραφήτε στα Άγια χώματα της Πατρίδας μας που είναι ποτισμένα με ιδρώτες Αγίων και αίματα ηρώων!

Αδελφοί της ξενητειάς, πρώτα απ' όλα ζητάμε την παρουσία σας, πίσω στην Ελλάδα για να πάει μπροστά η Ελλάδα. Ας μιμηθούμε τους εβραίου που έφτιαξαν κράτος με τον Επαναπατρισμό τους!   Εσείς μόνο μπορείτε να φτιάξτε μια καινούρια πατρίδα, με την παρουσία σας και τα χρήματα σας, που αποκτήσατε με πολλούς κόπους και τίμια δουλειά. Επενδύσατε στη χώρα και στο χώρο που σας γέννησε και σας ανέθρεψε.  Στη  ομορφότερη χώρα του κόσμου, που χωρείς εσάς σβήνει και μαραίνεται.

Γυρίστε πίσω και θα ΄λθουν καλύτερες μέρες. Εσείς θα τις κάνετε καλύτερες τις ημέρες! Η επένδυση σας πρώτα δημογραφική και έπειτα οικονομική.

 

Ας σημάνουμε όλοι συναγερμό με το σύνθημα:

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ- Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

 

Αρχιμανδρίτου Ιωαννικίου Καθηγουμένου

Leave a Reply