Επεξεργαστές Intel

Intel® - σελίδα 3

Λίγα πράγματα για την Intel

Η Intel είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ ημιαγωγών στον κόσμο, με βάση τα έσοδα. Η εταιρεία εισήγαγε την αρχιτεκτονική μικροεπεξεργαστών x86, που σήμερα χρησιμοποιείται σχεδόν στο σύνολο των προσωπικών υπολογιστών. Ιδρύθηκε στις 18 Ιουλίου του 1968 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με το όνομα Integrated Electronics Corporation. Οι ιδρυτές της είναι ο Ρόμπερτ Νόις και ο Γκόρντον Μουρ οι οποίοι συνδύασαν προηγμένες ικανότητες σχεδιασμού τσιπ και σύγχρονες κατασκευαστικές μεθόδους.

Πληροφορίες για τους επεξεργαστές της

Η ονομασία Core είναι η εμπορική ονομασία πολλών επεξεργαστών της Intel, μονοπύρηνων, διπύρηνων και τετραπύρηνων οι οποίοι είναι βασισμένοι στη μικροαρχιτεκτονική Core. Τα μονοπύρηνα και διπύρηνα μοντέλα αποτελούνται από ένα τσιπ, ενώ τα τετραπύρηνα μοντέλα περιλαμβάνουν δύο τσιπ, τα οποία ενώνονται με μια ειδική διάταξη. Πάνω σε κάθε ένα τσιπ, βρίσκονται δυο πυρήνες. Η εισαγωγή των Core 2 στην αγορά, υποβάθμισε την εμπορική ονομασία Pentium στη μεσαία κατηγορία, ενοποιώντας πάλι τις σειρές των επιτραπέζιων και των φορητών επεξεργαστών σε μια ενιαία, καθώς στα προγενέστερα χρόνια αυτές είχαν χωρισθεί σε Pentium 4, Pentium D και Pentium M.

Ο ποιο σύγχρονος επεξεργαστής της Intel

Για μια πιο σύντομη λίστα με τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές της Intel, ανατρέξτε στη λίστα επεξεργαστών Intel §.Μια λίστα με μικροεπεξεργαστές μάρκας Intel Core i9 . Παρουσιάστηκαν τον Μάιο του 2017 για τα τσιπ LGA 2066 , γνωστά και ως επεξεργαστές της σειράς Intel Core X. Με τον μεγάλο αριθμό πυρήνων τους, την υψηλή κατανάλωση ισχύος, την υψηλή θερμική απόδοση και την υψηλή απόδοση, προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από τους λάτρεις. Μια έκδοση για κινητά βασισμένη στην τυπική πρίζα BGA1440 κυκλοφόρησε το 2018, με έξι πυρήνες υπερνημάτων και 12 MB προσωρινής μνήμης. Έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να επιτύχει 5 GHz υπό ιδανικές συνθήκες. Η μάρκα Core i9 επεκτάθηκε για να ενσωματώσει mainstream επεξεργαστές τον Οκτώβριο του 2018, μετά την κυκλοφορία του επεξεργαστή Core i9-9900K, ο οποίος χρησιμοποιεί την κύρια καταναλωτική πλατφόρμα της Intel.

Τα μοντέλα της σειράς Intel core

Επεξεργαστές σειράς Intel Core X Ξεκλείδωτες CPU που παρέχουν έως και 18 πυρήνες για τα πιο ακραία παιχνίδια, δημιουργική παραγωγή και πολλαπλές εργασίες.

Επεξεργαστές Intel Core  i9Παρέχει 10 ξεκλειδωμένους πυρήνες για απρόσκοπτα βίντεο 4K Ultra HD και 360, ισχυρό παιχνίδι και απόδοση πολλαπλών εργασιών.

Επεξεργαστές Intel Core i7 Αυτός ο επεξεργαστής διαθέτει ισχύ έως και 8 πυρήνες για επιταχυνόμενο υπολογισμό που υποστηρίζει τυχερά παιχνίδια, συνδεσιμότητα και ασφάλεια.

Επεξεργαστές Intel Core i5Απολαύστε εξαιρετική απόδοση για οικιακούς και επαγγελματικούς υπολογιστές, με έως 6 πυρήνες για παιχνίδια, δημιουργικότητα και πολλαπλές εργασίες.

Επεξεργαστές Intel Core i3Διαθέτοντας ενσωματωμένο AI και Wi-Fi 6, αυτοί οι επεξεργαστές με μεγάλη αξία προσφέρουν εξαιρετική απόδοση για καθημερινές εργασίες

 

Leave a Reply