English

Φύτευσα….. Και Τώρα Τι Έχω Να Κάνω ;

Έχετε τελειώσει με την φύτευση των λαχανικών σας και αναρωτιέστε "Τώρα εγώ τι έχω να κάνω ;". Εδώ είμαστε εμείς για εσάς! 

Λίπασμα: Κατηγορίες, είδη και πώς επιλέγουμε - Dasteridis Tools

Λίστα Κηπουρικών Εργασιών Για Τα Λαχανικά Μας Μετά Την Φύτευση :

  1. Λίπανση. Μετά από 15 μέρες μετά την φύτευση, πρέπει να προσθέσουμε πλήρες βιολογικό λίπασμα λαχανικών γύρω από την βάση των φυτών μας που θα προμηθευτούμε από το κοντινό φυτώριο της περιοχής μας. Έπειτα προσθέτουμε λίπασμα κάθε μήνα.
  2. Ποτίζουμε κατάλληλα. Σε αυτό το σημείο είμαστε τυχεροί εάν έχουμε εγκαταστήσει σύστημα αυτόματου ποτίσματος στον λαχανόκηπο μας, διαφορετικά θα πρέπει να ποτίζουμε εμείς. Προτείνουμε πότισμα με ποτιστήρι τρυπητής κεφαλής για ομοιόμορφη εξάπλωση του νερού  ή πότισμα με λάστιχο το οποίο έχει ρυθμιζόμενο πιστόλι.
  3. Έχουμε το νου μας για τυχών ασθένειες. Εάν παρατηρήσουμε οτιδήποτε ασυνήθιστο αναζητούμε πληροφορίες από το διαδίκτυο και από το κοντινό φυτώριο της περιοχής μας.
  4. Αφαιρούμε διάφορα χόρτα και ζιζάνια από τον χώρο φύτευσης. Τα ζιζάνια αναπτύσσουν ριζικό σύστημα που περιορίζει το ριζικό σύστημα των λαχανικών μας.
  5. Υποστυλώνουμε τα λαχανικά μας. Ορισμένα λαχανικά χρειάζονται υποστύλωση για να μπορέσουν να αναπτυχθούν όπως η ντομάτα, το αγγούρι, η πιπεριά, η μελιτζάνα, το κολοκύθι και άλλα πολλά.
  6. Κλαδεύουμε. Πολλά λαχανικά χρειάζονται κλάδεμα για καλύτερο αερισμό του φυτού και για καλύτερη ανάπτυξη.

Τέλος απολαμβάνουμε τα φρέσκα, σπιτικά και βιολογικά λαχανικά μας!

 

Μαζί στοχεύουμε στην αγάπη για το περιβάλλον γνωρίζοντας την μέσα από την ανάπτυξη φυτών , στην μείωση του CO2 λόγω δέσμευσης του από τα φυτά , στην μείωση κατανάλωσης καυσίμων στις μεταφορές οπωρολαχανικών, στην καλαισθησία, στην εκτόνωση και την ψυχική ηρεμία, στην ομαδικότητα, στην συνεργασία  και τέλος στη μείωση χρήσης πλαστικών συσκευασιών, επομένως στην μείωση της δημιουργίας μικροπλαστικών που έχουν αρνητικές επιδράσεις στους οργανισμούς και στο περιβάλλον !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *