English

TA ZΩΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Τα ζώα που ζουν στο φυσικό περιβάλλον, όπως στα τροπικά, τα εύκρατα και τα κωνοφόρα δάση και στις πόλεις πρέπει να τα προσέχουμε, να μην τα κυνηγάμε και να μην τα παγιδεύουμε. Κάποια ζώα όπως η χελώνες καρέτα καρέτα, οι φώκιες μονάχους μονάχους, οι γαλάζιες φάλαινες κ.α. έχουν κυνηγηθεί ή σκοτωθεί εξαιτίας ανθρώπινων αιτίων π.χ. οι χελώνες καρέτα καρέτα, καταπίνουν τα πλαστικά απόβλητά μας θεωρώντας τα μέδουσες και πεθαίνουν. Οι γαλάζιες φάλαινες εκτρέφονται για να παίρνουμε το λίπος τους, και για να το πάρουμε πρέπει να τις σκωτόσουμε και οι φώκιες μονάχους μονάχους από την υπεραλιεία παράνομη αλιεία, λήμματα ( βρωμιές ) και τέλος από απόβλητα εργοστασίων και υπονόμων που καταλήγουν στη θάλλασα. Αυτά τα ζώα, λέγονται είδη υπό εξαφάνιση και οφείλουμε να τα προστατεύσουμε για να μην εξαφανιστούν. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει συζητηθεί στις Συνόδους Κορυφής του ΟΗΕ, μα, ακόμα ό,τι γίνεται σε σχέση μ' αυτό το θέμα είναι πολύ μικρό ας το πούμε.
Τώρα γιατί δε λέμε μερικούς τρόπους για το πώς να το σταματήσουμε αυτό;

1) Να γράψουμε μία επιστολή προς τον υπουργό αυτού του τομέα και να επισημάνουμε το τι πρέπει να γίνει και ό,τι μέτρα χρειάζεται να παρθούν σε σχέση με αυτά τα θέματα.
2) Να διοργανώσουμε δράσεις και εξορμήσεις ή διαδηλώσεις.
3) Αν δεν μπορούμε πάλι, μπορούμε στον καιρό της καραντίνας να φτιάξουμε #tags ή ομάδες στα ΜΜΕ ( Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης / Social Media ).
4) Να ξεκινήσουμε σταδιακά να κόψουμε το κόκκινο κρέας από τη διατροφή μας και με τα υπόλοιπα ζωικά προϊόντα να βάλουμε μέτρα.
5) Να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιούμε βιοδιασπόμενα πλαστικά στις σακούλες, στα καλαμάκια κ.α. και τέλος να χρησιμοποιούμε ανακυκλόσιμα υλικά.

Leave a Reply