Ελληνικά

Διαγώνισμα στην περμανάντ

VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΜΑΝΑΝΤ

Στην μόδα η περμανάντ

Η περμανάντ επιστρέφει στη μόδα. Νέες φόρμουλες με παράγωγα ζάχαρης ή αμινοξέα δημιουργούν πολύ πιο απαλές μπούκλες και δεν είναι τόσο σκληρές για τα μαλλιά. Η μοντέρνα περμανάντ επιτρέπει τη δημιουργία μικρών δαχτυλιδιών στα μαλλιά αλλά και πολύ μικρών μπουκλών. Ωστόσο, η χημεία δε θα σας προσφέρει μια μέθοδο για να δημιουργήσετε αεράτα, πληθωρικά σπασίματα. Αν έχετε ίσια μαλλιά, θα πρέπει να τα τυλίξετε σχετικά σφιχτά, σε μικρά ρόλεϊ για περμανάντ (με διάμετρο μικρότερη από 2 εκατοστά) για να πετύχετε οποιοδήποτε κυματοειδές σχήμα. Σε στεγνά μαλλιά, με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν μπούκλες και όχι απαλά σπασίματα. Για να μετατρέψετε την περμανάντ σε αεράτα, μεγάλα σπασίματα δεν έχετε άλλη επιλογή από το να τυλίξετε τα μαλλιά σας σε μεγάλα ρόλεϊ ή να τα στεγνώσετε με πιστολάκι με μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα.

Περμανάντ

Η περμανάντ είναι η χημική ή / και θερμική επεξεργασία των μαλλιών έτσι ώστε να εμφανίζονται ως κύματαμπούκλες ή απλά να ισιώνουν. Η χρήση της λέξης «permanent» (μόνιμη) είναι δικαιολογημένη από τη στιγμή που όταν γίνεται η περμανάντ το μαλλί παραμένει έτσι. Πάντως, τα νέα μαλλιά που μεγαλώνουν δεν έχουν υποστεί την επεξεργασία αυτή και η κοπή των μαλλιών από το τέλος καταργεί τις μπούκλες, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι η μπούκλα εξαφανίζεται σταδιακά