Παραγωγή του αυτοκινήτου

Μεγάλη κλίμακα παραγωγής προσιτών αυτοκινήτων ξεκίνησε από τον Ράμσον Ολντς το 1901 στο εργοστάσιο του Oldsmobile στο Λάνσινγκ του Μίτσιγκαν και βασίστηκε σε τεχνικές σταθερής γραμμής συναρμολόγησης που πρωτοστάτησε ο Μαρκ Ίσαμπαρντ Μπρουνέλ στο Portsmouth Block Mills στην Αγγλία το 1802. Το στυλ γραμμής συναρμολόγησης της μαζικής παραγωγής και των εναλλάξιμων μερών είχε πρωτοπορήσει στις ΗΠΑ από τον Τόμας Μπλάνχαρντ το 1821, στο στο Οπλοστάσιο του Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης. Η ιδέα αυτή επεκτάθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Χένρι Φορντ, ξεκινώντας το 1913 με την πρώτη κινούμενη γραμμή συναρμολόγησης αυτοκινήτων στο Highland Park Ford Plant.

Ως αποτέλεσμα, τα αυτοκίνητα της Ford έβγαιναν από τη γραμμή σε μόλις δεκαπέντε λεπτά, πολύ ταχύτερα από τις προηγούμενες μεθόδους, αυξάνοντας την παραγωγικότητα οκτώ φορές, ενώ χρησιμοποιούσαν λιγότερα ανθρώπινα δυναμικά (από 12,5 ώρες έως 1 ώρα και 33 λεπτά).

την αυτοκινητοβιομηχανία, η επιτυχία της κυριαρχούσε και γρήγορα εξαπλώθηκε παγκοσμίως, βλέποντας την ίδρυση της Ford France και της Ford Britain στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα το 1911, της Ford Denmark στη Δανία το 1923, της Ford Germany στη Γερμανία το 1925. Επίσης, το 1919 η Citroën έγινε ο πρώτος εγγενής ευρωπαϊκός κατασκευαστής που υιοθέτησε τη μέθοδο που είναι γνωστή ως μαζική παραγωγή.

Η ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν ταχεία, λόγω εν μέρει των εκατοντάδων μικρών κατασκευαστών που ανταγωνίζονται για να κερδίσουν την προσοχή του κόσμου. Βασικές εξελίξεις συμπεριλάμβαναν την ηλεκτρική ανάφλεξη, την ανεξάρτητη ανάρτηση και την πέδη και στους τέσσερις τροχούς.

Από τη δεκαετία του 1920, σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα έχουν παραχθεί μαζικά για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς, επομένως τα σχέδια μάρκετινγκ έχουν συχνά επηρεάσει σημαντικά το σχεδιασμό των αυτοκινήτων. Ήταν ο Άλφρεντ Σλόαν ο οποίος δημιούργησε την ιδέα των διαφόρων κατασκευαστών αυτοκινήτων που παράγονται από μια εταιρεία, που ονομάζεται General Motors Companion Make Program, έτσι ώστε οι αγοραστές να μπορούν να "ανεβαίνουν" καθώς οι περιουσίες τους βελτιώνονται.

 

Leave a Reply