Εύκολο γαλλικό τοστ με τσουρέκι!😋😍😘🥰

Υλικά

  1. Τσουρέκι
  2. 1 αυγό
  3. 1/2 φλ τσαγιού γάλα της αρεσκείας μας
  4. 1 βανιλίνη ή αλλιώς 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  5. 1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη άχνη ή αν δεν έχουμε μπορούμε να βάλουμε κρυσταλλική (μπορούμε να προσθέσουμε και περισσότερες κουταλιές ανάλογα με το ποσο γλυκό το θέλουμε)
  6. Κανέλα (ανάλογα με τα γούστα μας)
  7. 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο για το τηγάνι
  8. Για την διακόσμηση (προαιρετικά):
  9. Φράουλες
  10. Ζάχαρη άχνη
  11. Ή λίγο μέλι ή λίγη μερέντα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά κόβουμε σε χοντρές φέτες το τσουρέκι μας.

    Εύκολο γαλλικό τοστ με τσουρέκι! φωτογραφία βήματος 1
  2. Έπειτα αρχίζουμε να προετοιμάζουμε το μείγμα μέσα στο οποίο θα βουτήξουμε τις φέτες μας. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σύρμα ή ένα πιρουνάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη, την βανίλια και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Το τελικό μείγμα πρέπει να δείχνει κάπως έτσι:

    Εύκολο γαλλικό τοστ με τσουρέκι! φωτογραφία βήματος 2
  3. Στην συνέχεια βάζουμε ένα τηγανακι(κατά προτίμηση αντικολλητικό),στην φωτιά στο 6 και βάζουμε το βούτυρο μας μέχρι να λιώσει και να απλωθεί ομοιόμορφα στο τηγάνι μας.

  4. Έπειτα αφού λιώσει το βούτυρο, βουτάμε για πολύ λίγα δευτερόλεπτα την φέτα του τσουρεκιου και από τις δυο πλευρές χωρίς να μουλιάσει υπερβολικά γιατί μετά το τσουρέκι μας θα λιώσει. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις βουτηγμένες φέτες μας στο τηγάνι και τις αφήνουμε να ψηθούν καλά και από τις δυο πλευρές τους και να πάρουν ένα ρόδινο Χρώμα.

    Εύκολο γαλλικό τοστ με τσουρέκι! φωτογραφία βήματος 4
  5. Αφού έχουμε ψήσει τις αυγοφετες μας μπορούμε τώρα να τις διακοσμήσουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Εγώ προτίμησα μερέντα, φρέσκες φράουλες και λίγη άχνη για πασπάλισμα! Το απόλυτο πρωινό! Καλή σας απόλαυση!

4 σχόλια στο “Εύκολο γαλλικό τοστ με τσουρέκι!😋😍😘🥰

Αφήστε μια απάντηση