Loading...
Χωρίς κατηγορία

Γυναικείος Βιασμός

Γεια σας! Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα θέμα που αφορά όλες τις γυναίκες, κάθε ηλικίας, κάθε μέρος του πλανήτη. Αυτό είναι ο γυναικείος βιασμός. Όπως όλες και όλοι ξέρουμε, ο γυναικείος βιασμός είναι ένα συχνό φαινόμενο τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, που πρέπει να βγει στην επιφάνεια και επιτέλους να μπει ένα τέλος.

Πολλές γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν γι' αυτόν και να πω την αλήθεια, τις καταλαβαίνω. Υπάρχουν μέχρι και αστυνόμοι που κοιτάνε μία γυναίκα που έχει υποστεί βιασμό λες και είναι εγκληματίας. Πολλοί ακόμα πιστεύουν πως σε έναν βιασμό φταίει το θύμα και πως μία γυναίκα είναι υπεύθυνη για τον βιασμό της. Πολλοί δεν τις πιστεύουν καν. Και αυτοί είναι ελάχιστοι από τους λόγους που μία γυναίκα δεν προχωράει στην ομολογία της βίαιης πράξης που δέχτηκε. Όμως μήπως το κακό έχει παραγίνει; Ας μην κρυβόμαστε άλλο. Ας μιλήσουμε με νούμερα.

Φέτος, το 2021, περίπου το 31% των γυναικών παγκοσμίως ηλικίας 15-49, δηλαδή 852 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σωματική ή σεξουαλική βία. Σε ορισμένες περιοχές, το 50% και άνω των γυναικών βρίσκεται αντιμέτωπο με κάποιας μορφής βία. Βιάζονται 1 στα 4 ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 15-19 ετών λέει η Κλαούντια Γκαρσία-Μορένο.

Τα ποσοστά σοκάρουν όμως είναι η πραγματικότητα. Μια μαύρη αλήθεια πίσω από τα στόματα γυναικών.

''Έξι άτομα περικύκλωσαν μια 26χρονη γυναίκα, της έσκισαν τη μπλούζα και τη βιντεοσκοπούσαν, μεταδίδοντας ζωντανά τις αποτρόπαιες πράξεις τους σε άγνωστη ιστοσελίδα. Η ίδια και ο σύζυγος της βρίσκονταν στο πάρκινγκ της πλαζ στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου και ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό τους. Το σκηνικό διαδραματίστηκε όταν ο σύζυγος έλειψε για λίγο. Έντρομη η νεαρή κοπέλα άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για υπηκόους Πακιστάν. Έχουν συλληφθεί οι 2.'' αναφέρει σε άρθρο στο instagram, το προφίλ womenlikeyou.

Γυναίκες, δείχνουν με κλάματα, τα σημεία που τις βίασαν σε video στην εφαρμογή tik tok, https://vm.tiktok.com/ZMdPAdEHM/. Why me λέει μία καθώς βάζει χρώμα στα σημεία που την ακούμπησαν οι βιαστές. https://vm.tiktok.com/ZMdPSE4eq/.

Ο Γυναικείος Βιασμός ΠΡΕΠΕΙ να τελειώσει εδώ και τώρα. Φτάνει με αυτό το βασανιστήριο των γυναικών που πλέον έχει γίνει καθημερινότητα σε όλες. Φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μην τυχών και βρεθεί κάποιος ελαφρόμυαλος και μας πειράξει. Κρατάμε τα κλειδιά στο χέρι για να προλάβουμε να μπούμε σπίτι πριν προλάβει να μας αγγίξει. Κάνουμε και καλά πως μιλάμε στο κινητό για να μην πλησιάσει. Ως πότε οι γυναίκες θα τρέμουν μην τυχών και βιαστούν; Και το χειρότερο από όλα είναι ότι, δεν υπάρχουν μόνο γυναίκες που βιάζονται έξω αλλά και γυναίκες που βιάζονται μέσα στο σπίτι τους, από συγγενικά, φιλικά και γνώριμα πρόσωπα. Εκεί; Τι προστασία να πάρεις;

Αν είσαι γυναίκα και έχεις βιαστεί ΜΙΛΑ. Αν είναι φίλη/φίλος, γνωστή/γνωστός κάποιας κοπέλας ή άνδρα που έχει δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση πες το στην αστυνομία. Κάλεσε το 100 ή το 15900 για να καταγγείλεις κάθε είδους βιασμού ή βίας. Ο ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΜΑΤΗΣΕΙ!

Λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών

Leave a Reply