Loading...
Χωρίς κατηγορία

Ανδρικός Βιασμός

(Το παρακάτω άρθρο θα ανέβει και στο blog μου, mema_an_ ) Στο προηγούμενο άρθρο μίλησα για τον γυναικείο βιασμό, όμως θεωρώ εξίσου σημαντικό, ο κόσμος να μάθει και για τον ανδρικό βιασμό. Βέβαια οι περιπτώσεις είναι λιγότερες (σε σχέση με τον γυναικείο βιασμό) και τα ποσοστά μικρότερα, όμως αυτό δεν καθιστά τον ανδρικό ως μη υπάρχων. Ο ανδρικός βιασμός υπάρχει αλλά δυστυχώς ελάχιστοι μιλούν και ασχολούνται με αυτόν.

Οι περισσότεροι θύτες ήταν νυν ή πρώην γυναικών που δεν σεβάστηκαν την ελευθερία των ανδρών και οι συγκεκριμένοι έπεσαν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Υπάρχουν όμως και αυτοί που βιάστηκαν από γνωστά ή άγνωστα πρόσωπα σε μικρή ηλικία και οι άνδρες που βιάστηκαν από ανθρώπους του ίδιου φίλου. Οι άνδρες δυσκολεύονται πιο πολύ να μιλήσουν σε σχέση με τις γυναίκες διότι είναι σίγουροι πως δεν θα γίνουν πιστικοί. Λόγο αυτού απευθύνονται σε ψυχολόγους για στήριξη και βοήθεια όμως ούτε εκεί είναι σίγουρο ότι θα βρουν.Ένας στους έξι άνδρες δηλώνει θύμα βιασμού από γυναίκα - Τα ανατρεπτικά αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας - Aftodioikisi.gr

 

 

 

 

 

 

 

«Ο Γ. είχε φτάσει στο γραφείο της ψυχιάτρου Χρύσας Καλαϊτζή με μια «κακοφορμισμένη κατάθλιψη», όπως θα την χαρακτήριζε αργότερα η ίδια. Τα τελευταία χρόνια είχε αλλάξει πολλούς ψυχιάτρους, χωρίς αποτέλεσμα. Τα φάρμακα του έκαναν καλό, αλλά «καλά» δεν γινόταν. «Ήταν λογικό, δεν είχε ποτέ τολμήσει να μιλήσει για αυτό που είχε συμβεί». Αυτό που του είχε συμβεί ήταν ότι στα 22 του είχε βιαστεί από ομάδα ανδρών. Είχαν περάσει από τότε έξι χρόνια. Το περιστατικό είχε συμβεί ένα βράδυ σε ένα στενό κοντά στο σπίτι του στην Αθήνα. «Ήταν πολύ βίαιη επίθεση. Είχε τα χαρακτηριστικά εκδίκησης, τιμωρίας». Έκτοτε ο Γ. βασανιζόταν από έναν παραλυτικό φόβο τον οποίο δεν μπορούσε ακριβώς να ονομάσει. Πέρασε καιρός έως ότου αποκαλυφθεί ότι «φοβόταν» ότι είναι ομοφυλόφιλος, κάτι άλλο τέλος πάντων από αυτό που ήξερε για τον εαυτό του. Η αιτία ήταν ότι την ώρα της παραβίασης είχε εκσπερματίσει. Για χρόνια πίστευε ότι εφόσον του «άρεσε», άξιζε και να το πάθει. «Δεν γνώριζε, όπως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, ότι η στύση και η εκσπερμάτιση είναι μια αντανακλαστική αντίδραση του οργανισμού σε συνθήκες τρόμου και ακραίου στρες» λέει η κ. Καλαϊτζή. Αυτή η είδηση του άλλαξε τη ζωή.» Αυτό ήταν ένα απόσπασμα από ένα άρθρο του site propaganda.gr.Ανδρικός βιασμός: Μελέτη εξηγεί ένα ζήτημα που ακόμα αποσιωπάται - 25.07.2019, Sputnik Ελλάδα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ας μπούμε τώρα στα ποσοστά του ανδρικού βιασμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό

  • Το 18% των θυμάτων δήλωσε πως η γυναίκα χρησιμοποίησε βία ώστε να τους αναγκάσει να κάνουν σεξ παρά τη θέλησή τους.
  • Το 43% των ανδρών (μαθητές λυκείου και φοιτητές κολλεγίου) είχε κάποια εμπειρία «αθέλητης σεξουαλικής επαφής»
  • 1 στους 6 άντρες έχει υποστεί βιασμό.
  • 1 στους 10 βιασμούς καταγγέλλεται στην Ευρώπη, ενώ το ποσοστό στην Ελλάδα, είναι πολύ μικρότερο.
  • Σε έρευνα που έγινε μεταξύ 250 αντρών και 280 γυναικών και 142 ζευγάρια, το 32,4 ποσοστό των γυναικών παραδέχτηκε ότι κακοποίησε τον σύντροφο – άντρα, χωρίς να βρίσκεται σε θέση άμυνας.
  • Τα κρούσματα βίας, λεκτικής, σεξουαλικής, σωματικής έχουν αυξηθεί στα χρόνια της κρίσης κατά 47% σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα.

Τα ποσοστά είναι σαφώς μικρότερα σε σχέση με τον γυναικείο όχι όμως μηδενικά. Ας μην αγνοήσουμε λοιπόν αυτό το έγκλημα. Άμα γνωρίζετε κάποιον άνδρα που έχει βιαστεί παρακινήστε τον να μιλήσει και να προσπαθήσει να πείσει την αστυνομία ότι δεν λέει ψέματα αν και αυτό ίσως να είναι δύσκολο. Επίσης άμα γνωρίζετε κάποιον άνδρα που έχει βιαστεί βοηθήστε τον να επουλώσει αυτό το τραύμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μετά τον βιασμό έρχεται ο λεκτικός βιασμός | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Leave a Reply