Η οικογενεια-Ελληνικη οικογενεια

Οικογενεια ειναι το συνολο των ανθρωπων που ζουν κατω απο την ιδια στεγη και συνδεονται μεταξυ τους με γαμο  και συγγενεια.

Η οικογενεια αποτελει το πρωτο σχολειο της ζωης. Μεσα σ αυτην ο ανθρωπος:1)ικανοποιει τις βιολογικες και ψυχολογικες αναγκες του 2)αποκτα κοινωνικες αρετες π.χ ειλικρινεια,φιλοπατρια 3) διδασκεται ηθικες αξιες 4)διαμορφωνει και καλλιεργει το χαρακτηρα του. 5) αποκτα γνωσεις και λυνει τις αποριες

Σκοπος της οικογενειας ειναι η δημιουργια ενος υγιους και ηθικου περιβαλλοντος, οπου θα ζησουν ευτυχισμενα ολα τα μελης της. Τα παιδια θα αναπτυχθουν σωματικα και πνευματικα,θα καλλιεργηθουν ψυχικα, θα διαμορφωσουν προσωπικοτητα και θα γινουν ικανα να ενταχθιυν στην ευρυτερη κοινωνια.

Η οικογενεια διακρινεται σε :1)Πυρηνικη οικογενεια. Δημιουργειται με το γαμο και αποτελειται απο τους συζυγους μονο η απο τους συζυγους και τα παιδια τους2)Μονογονεικη οικογενεια,αποτελειται απο ενα η περισσοτερα παιδια και τον εναν  γονεα 3)Οικογενεια χωρις γαμο, αποτελειται απο ζευγαρια που συζουν με η χωρις παιδια 4)Εκτεταμενη οικογενεια,αποτελειται απο τρεις η περισσοτερες γενιες που ζουν στο ιδιο σπιτι π.χ παππους,γονεις,παιδια.

Leave a Reply