ΟΙ Φωτιες

Στις μέρες μας λόγου των μεγάλων θερμοκρασιών και γενικότερα  επικρατούν μεγάλες πυρκαγιές. Οι πυρκαγιές έχουν σημειώσει πολλά προβλήματα στον κόσμο μας όπως : Να πεθαίνουν πολλοί άνθρωποι , να καταστρέφονται πολλές περιουεσίες , να καίγονται και να καταστρέφονται πολλά δάσοι. Γι αυτό πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που εκείνη την ώρα της πυρκαγιάς έζησαν πάρα πολλά , να βοηθήσουμε  να ξαναποκτήσουν μια ζεστή και ασφαλείς γωνιά δηλαδή να ξαναποκτήσουν τα σπίτια τους  γι αυτό πρέπει να ενοθούμε για να τους βοηθήσουμε. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!

Η κληματική αλλαγή!!

Η κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα και όχι μόνο  έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα  με αποτέλεσμα  όταν έχει υψηλές θερμοκρασίες οι πάγοι να λιώνουν και να γίνονται νερό . Αυτό δεν είναι μόνο δικό μας πρόβλημα αλλά είναι και των ζώων που υπάρχουν εκεί, όπως οι πολικές αρκούδες που μέσα σε λίγα χρόνια έχουν μειωθεί πάρα πολύ . Αυτό γίνεται διότι χρειάζονται θαλάσσιο πάγο για να επιβιώσουν επειδή αποτελεί μία σημαντική πλατφόρμα για να κυνηγούν φώκιες, κύρια πηγή τροφής τους.

Tα ζώα κινδυνεούν

Ο Ελέφαντας  Σουμάτρα ζει στην Ασία και κινδυνεύει να εξαφανιστεί λογού της αποψίλωσης των δασών. Μετά την κοπή των δασών οι ελέφαντες κατεβαίνουν στα χωριά οι άνθρωποι τους σκοτώνουν για αυτό  τις τελευταίες τρεις γενιές έχει εξαφανιστεί το 80%.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η ζωή άρχισε πριν από εκατομμύρια χρόνια όταν υπήρξε μια μικρή πυκνή κουκκιδίτσα που αιωρούταν στο σύμπαν. Η κουκκίδα αυτή εξερράγη κατά την μεγάλη έκρηξη και έτσι απελευθερώθηκαν κύματα ενέργειας και δημιουργήθηκε αυτό που ονομάζουμε σύμπαν.

Αστέρες δημιουργήθηκαν όταν τα τοπικά συσσωματώματα της ύλης ήρθαν κοντά το ένα με το άλλο και κατέρρευσαν σε καυτές υδρογόνες σφαίρες. Μέσα σε όλο αυτό το χάος πολλοί αστέρες σκόνη και αέρια σχημάτισαν τους γαλαξίες στο σύμπαν. Έτσι δημιουργήθηκαν οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Η πρώτη ζωή στον πλανήτη μας ήταν η φύση: τα ποτάμια,τα δέντρα,οι λίμνες,τα βουνά,οι θάλασσες και οι ωκεανοί.Αφού άρχισαν οι πρώτες ζωές στη Γη υπήρξαν κάποια πλάσματα που ονομάζονταν δεινόσαυροι. Υπήρχαν πολλά διαφορετικά είδη δεινοσαύρων πανφάγα, φυτοφάγα και οι κυρίαρχοι κυρίως τα σαρκοφάγα μερικά είδη αυτών είναι : ο Στεγόσαυρος ,ο Σινοκεράτοπ ,ο Αγκυλόσαυρος ,ο Παχυκέφαλος , ο Βραχυόσαυρος: φυτοφάγα.Ο Κομψόγναθος : πανφάγα. Ο Τυραννόσαυρος, ο Αλλόσαυρος, ο Γιγαντόσαυρος, ο Σπινόσαυρος και οι Raptors: σαρκοφάγα. 'Επειτα από πολλά χρόνια έπεσε ένας Μετεωρίτης και δυστυχώς οι πιο πολλοί δεινόσαυροι πέθαναν αλλά αυτοί που κατάφεραν να επιζήσουν απεβίωσαν από την μεγάλη πείνα. Μετά από όλες αυτές τις καταστροφές σιγά σιγά δημιουργήθηκαν οι άνθρωποι που σήμερα είμαστε η μόλυνση του πλανήτη μας: της Γης.

άρθρο από: Μελίνα και Νεφέλη

Ζώα υπό εξαφάνιση

  • ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε τίγρη που επιτέθηκε σε άνδρα ο οποίος επιχείρησε να τον χαϊδέψει - ertnews.gr

Τίγρης: Κι όμως αυτό το πανέμορφο πλάσμα είναι είδος υπό εξαφάνιση και τον τελευταίο αιώνα έχει εξαφανιστεί το 97%του. Επίσης  είναι στενάχωρο  που κυκλοφορούν πολύ λίγες ελεύθερες στην φύση αλλά το περισσότερο ποσοστό τους βρίσκεται στους ζωολογικούς κήπους. Η λαθροθηρία (είναι το παράνομο κυνήγι) και το παράνομο εμπόριο είναι μερικές από τις απειλές που αντιμετωπίζει από τον άνθρωπο.     Σταματήστε να σκοτώνετε τα ζώα !!!!!

Πάντα,ένα χαριτωμένο ζώο υπό εξαφάνιση!!!

Υπάρχουν ζώα υπό εξαφάνιση . Ένα από αυτά είναι το Γιγάντιο Πάντα .Μπόρει να είναι το πιο γνώστο είδος αρκούδας που ζει στην Κίνα .

Τα πάντα δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη , αντίθετα κατεβαίνουν σε χαμηλότερο υψόμετρο , για να βρουν πιο ζεστό κλίμα . Ενώ το καλοκαίρι ανεβαίνουν σε πιο δροσερές περιοχές . Ποτέ όμως δεν απομακρύνονται από τις περιοχές με το αγαπημένο του φαγητό ,τα μπαμπού .Τα πάντα επικοινωνούν φωνάζοντας και σημαδεύοντας με τον χώρο τους τρίβοντας το κεφάλι τους ή τα νύχια τους πάνω στα δέντρα . Τα πάντα είναι μοναχικά ζώα . Μετά το ζευγάρωμα το αρσενικό αφήνει το θηλυκό να μεγαλώσει τα μωρά τους μόνο του.

 

Ζώα υπό εξαφάνιση (φυσητήρας)

ΦΥΣΗΤΗΡΑΣ | Γνωρίζουμε τα ζώαΟ φυσητήρας είναι το τρίτο μεγαλύτερο ζώο στον κόσμο. Επίσης έχει τον μεγαλύτερο εγκέφαλο που έχει καταγραφεί ποτέ στις ελληνικές θάλασσες. Οι θηλυκές με τα μωρά τους, ζουν σε ομάδες που μπορεί να φτάσουν και τα 13 άτομα ενώ τα αρσενικά ζουν μόνα. Τα νεαρά ζώα μαθαίνουν να καταδύονται, να εντοπίζουν την τροφή τους και να προστατεύονται ή να συνεργάζονται. Ωστόσο, οι μεγαλύτεροι θηρευτές της θαλάσσιας τροφικής αλυσίδας απειλούνται με εξαφάνιση. Ήχοι που έχουν φτιαχτεί από  ανθρώπους όπως οι ήχοι από τις σεισμικές έρευνες για έρευνα υδρογονανθράκων, τις στρατιωτικές ασκήσεις και τις προπέλες των σκαφών, προκαλούν θανατηφόρους τραυματισμούς.

Πρέπει όλοι να κάνουμε μία προσπάθεια για την προστασία των ζώων !!

 

ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΤΑ ΚΑΡΕΤΤΑ

Η χελώνα Caretta Caretta είναι θαλάσσια χελώνα με παγκόσμια κατανομή. Οι χελώνες αυτές έχουν κατά μέσο όρο 90cm,και ζυγίζουν 135 κιλά. Το χρώμα τους είναι  κίτρινο έως καστανό, ενώ μπορούν να ζήσουν 47-67 χρόνια περίπου. Η χελώνα αυτή τρώει κυρίως ασπόνδυλα του πυθμένα όπως σφουγγάρια, κοράλλια, αχινούς και μέδουσες. Τα ζώα αυτά πεθαίνουν από εμάς τους ανθρώπους γιατί πετάμε σκουπίδια στην θάλασσα και εκείνες νομίζουν ότι είναι φαγητό με αποτέλεσμα να τα τρώνε. Επίσης, σφηνώνουν στις πλαστικές σακούλες και πεθαίνουν από ασφυξία.

ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!

Άρθρο από: Βίβιαν & Βάλια

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο

  • Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο μπορεί να είναι επικίνδυνο. Αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί ο άνθρωπος και τα προσωπικά του δεδομένα να προστατευτούν.
  • Ο πρώτος τρόπος είναι να κατεβάσει ένα antivirus.Το antivirus είναι ένα πρόγραμμα που προστατεύει τον υπολογιστή από διάφορα virus η hacker.Ειναι μια από τις πιο σημαντικές εφαρμογές σε έναν υπολογιστή , ένα laptop,ενα tablet ή ακόμα και ένα smartphone.
  • Ο δεύτερος τρόπος είναι για το διαδίκτυο .Είναι να μπαίνουμε σε ασφαλές links .Βέβαια, αν έχουμε ένα antivirus θα μας ενημερώσει αν το links είναι ασφαλές η όχι.
  • Επίσης, πρέπει να προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα .Υπάρχουν διάφορες απάτες ,σαν το ότι κερδίσατε κάτι .Δεν πρέπει ποτέ να απαντήσουμε ή κυρίως να μην  δώσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα σαν το όνομα  μας ,το τηλέφωνο μας, την οδό μας και διάφορα άλλα.

Οι θαλασσές μας κινδυνεύουν!

Το μεγαλύτερο ποσοστό της επιφάνειας της γης αποτελείται από νερό (πιο συγκεκριμένα το 75%)  . Ωστόσο μόνο το 0,58% του θεωρείται πόσιμο. Το νερό είναι πλούσιο σε άλατα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία  και εξασφαλίζει την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Δυστυχώς όμως η ανθρώπινη δραστηριότητα, επηρεάζει αρνητικά το νερό. Η κλιματική αλλαγή ανεβάζει τη στάθμη της θάλασσας με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια όλος ο κόσμος να κινδυνεύει από τεράστιες πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές. Για να μειώσουμε τις πιθανότητες αυτές πρέπει να πάρουμε μερικά μέτρα. Ας σταματήσουμε να πετάμε  σκουπίδια στις θάλασσες μας. Αν οι θάλασσες μολυνθούν τότε δε θα έχουμε πρόσβαση σε αυτές ενώ πολλά υποθαλάσσια ζώα θα πεθάνουν.  Γι' αυτό ας ενωθούμε και ας σώσουμε τις θάλασσες μας!