Ώρα για παιχνίδι!

Έχεις την ευκαιρία να εμπεδώσεις τα όσα έμαθες για την ιστορία του σχολείου μας παίζοντας τα παρακάτω παιχνίδια. Ξεκίνα, λοιπόν!

Κρυπτόλεξο: αγώνας σκυταλοδρομίας. Μπορείς να βρεις τις λέξεις-κλειδιά;

Βάλε τις εικόνες στη σωστή χρονολογική σειρά από το χτες στο σήμερα:

Παρατήρησε τις ομοιότητες και τις διαφορές στις δύο εικόνες και γράψε ένα σχόλιο με τις παρατηρήσεις σου: τι άλλαξε και τι μένει το ίδιο 200 χρόνια μετά;

 

3 thoughts on “Ώρα για παιχνίδι!

  • 2 February 2020 at 13:02
    Permalink

    Στην φωτογραφία παρόλο που έχουν περάσει περίπου 200 χρόνια υπάρχουν πολλές ομοιότητες και λίγες διαφορές. Μια διαφορά είναι ότι δεν υπάρχουν τα κτίρια γύρο από της εκκλησίες. Μια άλλη διαφορά είναι ότι υπάρχουν κολόνες της ΔΕΗ επίσης δεξιά στην φωτογραφία υπάρχει ένα χωράφι με αμπέλια. Πανό από το χωράφι υπάρχει ένα κοτέτσι. Τέλος η βλάστηση έχει αυξηθεί πολύ.

  • 2 February 2020 at 15:54
    Permalink

    Η διαφορά που διακρίνω είναι ότι έχει αλλαξει πάρα πολύ το κτήριο από τότε ως σήμερα καθώς έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Παρόλα αυτά όμως και στις δύο εικόνες απεικονίζεται μεγάλη βλάστηση και αυτό είναι θετικό.

  • 4 February 2020 at 23:46
    Permalink

    Οι διάφορες που διακρίνω ανάμεσά στα δυο κτήριά είναι ελάχιστες. Μια πρώτη αλλαγή που υπάρχει είναι ότι στην παλιά εικόνα δεν απεικονίζονται σπίτια τριγύρω ενώ , στην νεότερη φωτογραφία υπάρχουν κάποια σπίτια. Μια δεύτερη διαφορά είναι ότι υπήρχαν κάτι σαν δωμάτια παλιά που λογικά εκεί θα κάνανε σχολείο ,διότι, οπός γνωρίζουμε ήταν σχολείο πριν ξανά κτιστεί το νέο κτήριο. Όμως διακρίνω και ομοιότητες μια από αυτές είναι ότι ακόμα και σήμερα περιέχεται βλάστηση και αυτό είναι θετικό. Αυτές τις ομοιότητες βρήκα.

Leave a Reply