“ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”: ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

του Αποστόλη Νάστου

Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε στα σπίτια μας, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης σε παγκόσμιο επίπεδο του κορωνοϊού, που έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας. Οφείλουμε να υπακούσουμε στις υποδείξεις των ειδικών, προκειμένου να μείνουμε υγιείς, εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, και να περιορίσουμε σημαντικά την μετάδοση του ιού. Οι υποδείξεις λοιπόν αυτές απαιτούν να μένουμε στο σπίτι χωρίς να έχουμε την ευκαιρία να βγούμε μια βόλτα, να πάμε στο σχολείο, να συνεχίσουμε τις αθλητικές μας δραστηριότητες, να βρεθούμε με τους φίλους μας.

Δυστυχώς, αυτό είναι πολύ στενάχωρο για όλους μας, αλλά από την άλλη μας δίνεται η ευκαιρία να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας σε άλλες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα το διάβασμα. Και όχι, δεν εννοώ τη μελέτη των σχολικών βιβλίων, αλλά την ανάγνωση λογοτεχνικών, και όχι μόνο, βιβλίων, διαφόρων ειδών, όπως αστυνομικών, επιστημονικής φαντασίας, μυστηρίου και άλλα. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το βιβλίο μας προσφέρει γνώση και μόρφωση, διδάσκει και ενημερώνει. Ακόμα, μας διασκεδάζει και αναπτύσσει τη φαντασία μας, καθώς διαβάζοντας γινόμαστε κι εμείς μέρος της ιστορίας και συμμετέχουμε ενεργά με τη φαντασία μας. Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως στις δύσκολες ώρες που περνάμε, το βιβλίο μας απομακρύνει από τη βαρεμάρα και την πλήξη που θα νιώθαμε αλλιώς μένοντας σπίτι.

Τελειώνοντας, ας ελπίσουμε πως όλη αυτή η κατάσταση θα τελειώσει σύντομα και θα μπορέσουμε και πάλι να βγούμε από το σπίτι μας όλοι υγιείς και να συναντηθούμε ξανά με τους φίλους μας!!

Leave a Reply