ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

του Μανώλη Κούρου

Για να  περνώ ευχάριστα τον χρόνο μου, τώρα που μένουμε όλοι σπίτι, ασχολήθηκα μια μέρα με τη μαγειρική.

Με βοηθό τη μητέρα μου σκέφτηκα να κάνω ένα φαγητό. Διάλεξα τον μουσακά που αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια. Ετοίμασα τα υλικά: μακαρόνια ολικής άλεσης, κιμά χωρίς λίπη, πατάτες και μελιτζάνες βιολογικές και μπεσαμέλ, που κάναμε μαζί με τη μητέρα μου. Αφού συγκεντρώσαμε όλα τα υλικά, βράσαμε τα μακαρόνια, τον κιμά και τηγανίσαμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Στη μπεσαμέλ έδωσα πρωτοβουλία στη μητέρα μου, γιατί είναι δύσκολο.

Τακτοποιήσαμε όλο το δημιούργημά μας στο ταψί και το βάλαμε στον φούρνο. Όσο αυτό ψηνόταν, σκέφτηκα ότι η διατροφή είναι βασική υπόθεση στη ζωή μας. Τα φαγητά μας πρέπει να είναι υγιεινά, με βιολογικά προϊόντα, να έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και βιταμίνες για τη σωστή ανάπτυξή μας. Επίσης το φαγητό πρέπει να ετοιμάζεται με αγάπη και ηρεμία για την οικογένεια. Το ψήσιμο ολοκληρώθηκε, κρύωσε για λίγο, ετοίμασα και μια ωραία σαλάτα και καθίσαμε να το απολαύσουμε.

Η δραστηριότητα αυτή μου πήρε αρκετό χρόνο, όμως δοκίμασα κάτι που ήταν και δύσκολο και διασκεδαστικό ταυτόχρονα. Και το αποτέλεσμα ήταν ένα αρκετά καλό φαγητό, που το χαρήκαμε όλοι.

Leave a Reply