ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

της Σοφίας Μυλωνίδου

Στις αρχές του 2020 εμφανίσθηκαν τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κίνα. Μετά από λίγο καιρό, στα τέλη του Φεβρουαρίου, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα  και στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι στα μέσα του Μάρτη έκλεισαν σχολεία, Πανεπιστήμια και πολλές επιχειρήσεις στη χώρα μας και αναγκαστήκαμε να μείνουμε στο σπίτι, ώστε να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για να μη βαριόμαστε αυτήν την περίοδο, αλλά κατά τη γνώμη μου η καλύτερη είναι η γυμναστική. Είναι εύκολο να βρούμε ασκήσεις για να χάσουμε βάρος, για να γυμνάσουμε όλο το σώμα ή μόνο ένα σημείο του. Βρίσκονται σε βιντεάκια του youtube, σε ειδικές εφαρμογές, καθώς και στην τηλεόραση και μάλιστα όλα αυτά δωρεάν. Βέβαια τη μεγαλύτερη ποικιλία έχει το youtube. Εκεί βλέπεις βίντεο με χορό, πολεμικές τέχνες, εκγύμναση κοιλιακών, αδυνάτισμα, yoga, πιλάτες και πολλά ακόμα, για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.

Τα προγράμματα που μπορούμε να επιλέξουμε δεν είναι μόνο για τους προχωρημένους, αλλά και για τους αρχάριους. Αυτοί έχουν την δυνατότητα να γυμναστούν για λίγα μόνο λεπτά (15 με 30) τη μέρα με απλές ασκήσεις. Οι πιο εξασκημένοι μπορούν να ακολουθήσουν και μια κανονική προπόνηση περίπου της μίας ώρας. Σε όποιον δεν αρέσει η ατομική άθληση μπορεί να γυμναστεί μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του.

Η καθημερινή άσκηση θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για να μην βαριόμαστε στο σπίτι και μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση του εγκλεισμού πιο ψύχραιμα και λογικά.

One Comment on “ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

  1. Σοφία, το άρθρο σου ήταν αρκετά ενδιαφέρον και είχε σωστό ύφος. Η ανάπτυξη και η εξέλιξη του θέματος από παράγραφο σε παράγραφο είχε μια ομαλή ροή.
    Εβελίνα

Leave a Reply