Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

της Εβελίνας Λιούτα

«Μένουμε σπίτι», ένα σύνθημα μεγάλης αξίας. Όσο κι αν ακούγεται μοναχικό, υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί κάποιος να ασχοληθεί και να διασκεδάσει, με την οικογένειά του ή ακόμη και μόνος του. Είναι μια καλή αφορμή για όλους να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, να γνωρίσουν τις δεξιότητές τους και να περάσουν ευχάριστα με τους δικούς τους.

     Μια καλή ιδέα είναι η μαγειρική. Αυτή η δραστηριότητα σε φέρνει πιο κοντά στην οικογένειά σου, περνάς δημιουργικά και ευχάριστα τον χρόνο σου και έχετε και κάτι να φάτε μετά από την όλη διαδικασία. Η μαγειρική, εξάλλου , είναι ένα μέσο έκφρασης συναισθημάτων.

     Το πιο διασκεδαστικό για εμένα είναι η εκτέλεση των γλυκών! Κάθε φορά είναι ένας πειραματισμός, αφού πειραματιζόμαστε για να πετύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από την προηγούμενη προσπάθειά μας. Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης λερωνόμαστε, γελάμε και σκεφτόμαστε καινούριες ιδέες για το γλυκό που ετοιμάζουμε. Αν κάποια φορά δεν θυμόμαστε τη συνταγή, μας πιάνουν τα γέλια και προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στο γλυκό. Όταν πια είναι έτοιμο, μαζευόμαστε στο τραπέζι και λέμε την άποψή μας, έτσι ώστε την επόμενη φορά να πετύχουμε ένα πιο γευστικό αποτέλεσμα.      

Τελικά, η δημιουργικότητα και η φαντασία σε τέτοιες καταστάσεις είναι απαραίτητες. Μπορεί να μας λείπουν το σχολείο και οι φίλοι μας, αλλά πρέπει να το δούμε και ως μια ευκαιρία να ασχοληθούμε και με διαφορετικά θέματα.

One Comment on “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

  1. Εβελίνα μου άρεσε έτσι όπως παρουσίασες το θέμα σου. Επιπλέον ο επίλογός σου αποτυπώνει σε λίγες γραμμές αυτό που αισθανόμαστε οι περισσότεροι από εμάς αυτήν την περίοδο.
    Σοφία

Leave a Reply