ΧΤΙΣΙΜΟ ΠΥΡΓΩΝ ΑΠΟ…ΤΡΑΠΟΥΛΟΧΑΡΤΑ

του Ορέστη Ματακούλη

Το «μένουμε σπίτι» ακούγεται μοναχικό, αλλά τώρα που όλος ο κόσμος «μένει σπίτι», όλος ο κόσμος έχει αλλάξει, όλοι έχουν βρει μια νέα δημιουργική δραστηριότητα που, πιθανόν, να μην έκαναν  ποτέ. Έτσι και εγώ, αποφάσισα να αρχίσω κάτι που μου φαινόταν, αρχικά, αδύνατο και δύσκολο, αλλά και πολύ καλό για να περνάς τις ώρες ευχάριστα - και αυτό ήταν το να χτίζω πύργους από τραπουλόχαρτα.

Εκείνο που με προσέλκυσε σε αυτή τη δραστηριότητα ήταν ένα στοίχημα που έβαλα με τον μικρό μου αδερφό. Το στοίχημα ήταν ποιος θα κτίσει πρώτος έναν πύργο από τραπουλόχαρτα με τρεις κώνους για βάση. Έπειτα, αφού κέρδισα, μου ζήτησε να επαναλάβουμε την προσπάθεια, αλλά αυτή τη φορά με διαφορετικές προϋποθέσεις. Μου ζήτησε να φτιάξουμε έναν πύργο με τέσσερις κώνους για βάση.

Είναι πολύ απλό: πρέπει να βάλεις για βάση τραπουλόχαρτα σε σχήμα Λ. Μετά, πρέπει να στηρίξεις πάνω σε αυτά άλλα τραπουλόχαρτα και στη συνέχεια να φτιάξεις βάσεις κι από πάνω, μέχρι να μην μπορείς να βάλεις άλλες. Εκείνο που σε προκαλεί να χτίσεις τον πύργο είναι το ότι η επιφάνεια των τραπουλόχαρτων είναι λεία και έτσι εκείνα γλιστρούν, σαν ντόμινο, με το οικοδόμημα να καταρρέει όλο.

Σε τέτοιες ώρες σαν τις τωρινές χρειαζόμαστε υπομονή, επιμονή και δημιουργικότητα. Μπορεί να μας λείπει το σχολείο, οι φίλοι μας και το να βγαίνουμε έξω, αλλά πρέπει να περιμένουμε και να τηρούμε τα μέτρα, για να επιστρέψουμε πιο γρήγορα στην καθημερινότητα του χθες.

Leave a Reply