ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Ένα μουσείο που με έχει εντυπωσιάσει είναι το Mουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης. Bρίσκεται απέναντι από το Σέντραλ Παρκ. Είναι ένα τεράστιο μουσείο με καταπληκτική διακόσμηση και πελώριες αίθουσες με φυτά, δεινόσαυρους και άλλα προϊστορικά ζώα. Μπαίνοντας στον χώρο αυτό, υπάρχει ένας τεράστιος σκελετός δεινόσαυρου ο οποίος με είχε εντυπωσιάσει όταν επισκέφτηκα το μουσείο. Στο κτίριο κάθε αίθουσα έχει διαφορετική θεματική και καλύπτουν όλες τις απορίες των επισκεπτών από τη στιγμή που θα εισέλθουν, καθώς και μπροστά από κάθε έκθεμα υπάρχει μια πινακίδα που μας ενημερώνει πλήρως για αυτό. Τέλος, το μουσείο δέχεται κάθε χρόνο πέντε εκατομμύρια  επισκέπτες.

Ίριδα Ράφτη

Το Mουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Τα εκθέματά του προσελκύουν πάνω από 5 εκατομμύρια ανθρώπους ανά χρόνο. 

Ένα από τα πιο φημισμένα και εντυπωσιακά εκθέματά του είναι ο Τιτανόσαυρος. Ένας γιγαντιαίος δεινόσαυρος του παρελθόντος. Μάλιστα αναφέρεται πως λόγω του πόσο γιγαντιαίος ήταν ακόμη και ο σκελετός του, ήταν πολύ δύσκολο στους αρμόδιους υπαλλήλους να τον χωρέσουν στην αίθουσα του μουσείου, ώστε να είναι σαν όλα τα άλλα εκθέματα. Το μήκος του είναι πάνω από 36 μέτρα και ζούσε στη σημερινή Αργεντινή πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια. Το δέρμα του ανακαλύφθηκε στην Παταγονία, στις 25 Αυγούστου το 2009. Ήταν το πρώτο απολιθωμένο δέρμα που βρέθηκε ποτέ και ανακαλύφθηκε χάρη σε μία αποστολή που είχε χρηματοδοτήσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Είναι μία ανακάλυψη που σίγουρα θα μείνει στην Ιστορία, αφού ο Τιτανόσαυρος ήταν από τα μεγαλύτερα και δυνατότερα πλάσματα που έχουν πατήσει ποτέ στην Γη.

Αντιγόνη Ντάσιου

Leave a Reply