ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ… ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ

της Φωτεινής Μάντζιου

Τώρα που μένουμε σπίτι αναρωτιόμαστε συνεχώς αν μπορούμε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας. Η απάντηση είναι σίγουρα “Ναι”. Υπάρχουν αμέτρητες δημιουργικές δραστηριότητες με τις οποίες μπορούμε να ασχοληθούμε στο σπίτι.

Αφού ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στη σημερινή εποχή είναι η ανακύκλωση, μπορούμε με ανακυκλώσιμα υλικά να φτιάξουμε αριστουργήματα. Χρησιμοποιώντας περιοδικά, παλιές εφημερίδες, οποιοδήποτε άχρηστο χαρτί με τη χρήση ελάχιστης λευκής κόλλας, μπορεί κανείς να φτιάξει έργα τέχνης χωρίς να κοστίζουν μία περιουσία. Άλλη μία καλή ιδέα στα ίδια πλαίσια είναι να χρησιμοποιήσεις παλιά πλαστικά μπουκάλια ή δοχεία απορρυπαντικού και να φτιάξεις μικρά κουκλόσπιτα. Μία διαφορετική και συναρπαστική κατασκευή αλλά με πιο υψηλό βαθμό δυσκολίας είναι ένα ψηφιδωτό από καπάκια μπουκαλιών.

Σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε μπορούμε να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητά μας στα καλλιτεχνικά, αλλά και να βοηθήσουμε το περιβάλλον.

One Comment on “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ… ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ

  1. Φωτεινή πολύ ωραία και δημιουργική η ιδέα που σκέφτηκες. Επίσης το να κάνω κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά είναι μια δραστηριότητα που δεν είχα σκεφτεί.
    Σοφία

Leave a Reply