ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ: ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

της Αντιγόνης Ντάσιου

Όπως όλοι έχουμε καταλάβει, βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και αισιόδοξοι. Τι καλύτερο λοιπόν από το να εκμεταλευτούμε τον χρόνο που είμαστε σπίτι και να κάνουμε κάτι δημιουργικό;

Προτείνω να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας παίζοντας επιτραπέζια διάφορων ειδών. Ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε τόσο χρόνο όλοι μαζί στο σπίτι. Ας αναπληρώσουμε τον χρόνο που χάσαμε από τις διάφορες υποχρεώσεις, δραστηριότητες, μαθήματα και ας παίξουμε επιτραπέζια που σίγουρα θα μας φτιάξουν την διάθεση. Θα γελάσουμε, θα κινηθούμε μεθοδικά και όλα αυτά θα τα κάνουμε δημιουργώντας ευχάριστες στιγμές. Στα επιτραπέζια είναι απαραίτητη η συνεργασία, η εμπιστοσύνη, η αποδοχή της ήττας ή της νίκης, πράγματα που δένουν περισσότερο την οικογένεια. Τα μέλη της σιγά σιγά νιώθουν πιο άνετα μεταξύ τους και δημιουργείται μια ατμόσφαιρα αλληλεγγύης και υποστήριξης. Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε το δικό μας επιτραπέζιο. Ανάλογα με το τι είδος μας αρέσει περισσότερο, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας επιτραπέζιο, που θα αναλογεί στις προτιμήσεις της οικογένειας και έτσι θα είναι κάτι ακόμα πιο ευχάριστο.

  Υπάρχουν πολλές δημιουργικές ιδέες. Ας μη σπαταλήσουμε τον χρόνο μας. Μένουμε σπίτι αισιόδοξοι, κάνοντας πράγματα δημιουργικά και ευχάριστα.

Leave a Reply