Γράφω ελληνικά και αγγλικά με το πληκτρολόγιο

Τα πληκτρολόγια στην Ελλάδα έχουν πλήκτρα στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά (λατινικούς χαρακτήρες)

Ας θυμηθούμε το πληκτρολόγιο και τα μέρη από τα οποία αποτελείται. Παρατήρησε ένα πληκτρολόγιο που έχεις σπίτι σου ή δες την παρακάτω εικόνα.

Η γλώσσα εισαγωγής του πληκτρολογίου φαίνεται στη γραμμή εργασιών των windows που βρίσκεται στο κάτω μέρος δεξιά και συγκεκριμένα, αριστερά της ώρας και της ημερομηνίας.
Για να αλλάξω τη γλώσσα εισαγωγής με το πληκτρολόγιο μπορώ να κάνω το εξής:
1. Να χρησιμοποιήσω τα πλήκτρα ALT + SHIFT από το πληκτρολόγιο
2. Να επιλέξω τη γλώσσα εισαγωγής από το εικονίδιο της γλώσσας που είναι αριστερά της ώρας/ ημερομηνίας.
Ας κάνουμε μερικές ασκησούλες για να εξασκηθούμε στην αλλαγή της γλώσσας και στην εισαγωγή κειμένου στα ελληνικά και τα αγγλικά. Κάντε κλικ στην εικόνα.
Πατήστε πάνω σε κάθε κενό πλαίσιο και πληκτρολογήστε αυτό που βλέπετε από πάνω του. Στο τέλος ελέγξτε τις απαντήσεις σας
Μαθαίνω το πληκτρολόγιο (Photodentro)
Το πληκτρολόγιο έπεσε στο πάτωμα και τα πλήκτρα "έφυγαν" από τη θέση τους. Βάλτε τα στη σωστή σειρά κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα. Διαλέξτε τη γλώσσα (Ελληνικά/Αγγλικά) και το επίπεδο δυσκολίας και ξεκινήστε:
Κάντε την παρακάτω άσκηση
Πληκτρολογήστε το κείμενο σχετικά με τους φυλλομετρητές ιστού- web browsers. Μη ξεχάσετε να εισάγετε τα κατάλληλα σύμβολα στίξης, να βάλετε κεφαλαία όπου χρειάζεται και να αλλάζετε παράγραφο όπου απαιτείται. 
Για να το πληκτρολογήσετε χρησιμοποιείστε στο Φωτόδεντρο τον "Κειμενογράφο" ΕΔΩ και ΕΔΩ.
Πηγή: https://nataliageorgitziki.blogspot.com

Leave a Reply