Δεν ήξερα την να γράψω και μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα να γράψω για την αγαπημένη μου συγγραφέα! Έχει γράψει αρκετά βιβλία και ένα από τα γνωστά της είναι ο Χάρι Πότερ!Όπως καταλάβατε είναι Τ.Ζ Κ ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ... Θα δείτε μερικές πληροφορίες από την Βικιπέδια επειδή δεν ξέρω αρκετές πληροφορίες για την ζωή της! Πριν όμως της δείτε θέλω να πω πως έχει γράψει βιβλία και βιβλία! Το πιο γνωστό είναι ο Χάρι Πότερ αφού έχει βγει και σε ταινία! Σημαντική χαρακτήρες την ταινίας είναι ο ίδιος ο Πότερ, η Ερμιόνη, ο Ρον και πολλή ακόμη!

Τι λέει η Βικιπέδια για την συγγραφέα:
Η Τζόαν Ρόουλινγκ, γνωστή κυρίως με τα αρχικά Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, είναι διάσημη Αγγλίδα συγγραφέας. Έγινε διάσημη για τη συγγραφή της σειράς Χάρι Πότερ, τα βιβλία της οποίας έχουν κερδίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, έχουν πολυβραβευθεί και έχουν πωλήσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο. Έχοντας μεταφραστεί σε 67 γλώσσες.(και για ενήλικους)
Το 2008, στην Sunday Times Rich List, η περιουσία της Ρόουλινγκ υπολογίστηκε στα 560 εκατ. στερλίνες, καθιστώντας την το 144ο πιο πλούσιο άτομο στον κόσμο και την 12η πιο πλούσια γυναίκα στην Βρετανία. Είναι το πρώτο πρόσωπο παγκοσμίως που κέρδισε περισσότερο από ένα δισεκατομυριο δολάρια μόνο από τη συγγραφή βιβλίων. Το 2008 κέρδισε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Ο οίκος Bloomsbury, φοβούμενος ότι τα αγόρια δεν θα αγόραζαν το βιβλίο εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε γυναίκα συγγραφέα, ζήτησαν από την Ρόουλινγκ να χρησιμοποιήσει δύο αρχικά, κρύβοντας έτσι το μικρό της όνομα. Μη έχοντας μεσαίο όνομα, η Ρόουλινγκ επέλεξε το K από το όνομα της γιαγιάς της, Kathleen Ada Bulgen Rowling, σαν το δεύτερο αρχικό του ψευδωνύμου της.

Σε μερικούς μπορεί να φάνηκαν φοβερά όμως είναι αλήθεια!
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ!

6 Replies to “Ο αγαπημένος μου συγγραφέας (Ιφιγένεια Χατζή)”

  1. Τέλειο Ιφιγένεια, και εμένα μου αρέσουν πολύ τα Harry Potter βιβλία αλλά δυστυχώς δεν έχω διαβάσει ακόμα το 7, εσύ ποια έχεις διαβάσει;;

  2. Είχα διαβάσει κάποια άλλα της συγκεκριμένης συγγραφέας… Τον Χάρι Πότερ τον άρχισα πριν μία εβδομάδα!

Leave a Reply