Σαν ελέφαντας σε υαλοπωλείο

Με την προβολή της ταινίας animation (μικρού μήκους) "Comme un éléphant dans un magasin de porcelaine" (ESMA 2017) την Τετάρτη 8/2 ολοκληρώθηκε η συμμετοχή μας στις δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
Οι μαθητές του Ομίλου εμβάθυναν στο είδος του animation, γνώρισαν τους ιδιαίτερους κώδικές του (καρτούν, κίνηση, χρώματα, πλοκή, ανοιχτό τέλος, διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις ταινίες δρώντων προσώπων) και πειραματίστηκαν με την εκτέλεση μικρών σκηνών ως ήρωες-καρτούν. Έκαναν πολύ προσεκτικές παρατηρήσεις σχετικά με τις επιλογές και τις προθέσεις του δημιουργού ως προς τους κεντρικούς ήρωες και τα κινηματογραφικά πλάνα και διατύπωσαν υποθέσεις σχετικά με το τέλος της ιστορίας (με την προσθήκη ανατροπής). Επίσης, συζητήθηκε αναλυτικά το κεντρικό θέμα της ταινίας, οι φοβίες και η αντιμετώπισή τους.

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους υπευθύνους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων για την παραχώρηση των δικαιωμάτων προβολής της ταινίας και για τις προτάσεις υλοποίησης κινηματογραφικών δραστηριοτήτων.

Leave a Reply