Ελληνικά

“Ηρακλή, πάρε τον πράσινο τον δρόμο!” από τον Στέφανο Κουτούση

Για να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά πρέπει από μικροί να μάθουμε να τρώμε σωστά. Το σημαντικό είναι να τρώμε από όλες τις τροφές με μέτρο. Πρέπει να προτιμάμε τις τροφές που βρίσκονται στην  βάση τις τροφικής πυραμίδας γιατί δίνουν στο σώμα μας σημαντικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Είναι σωστό κάθε μέρα να τρώμε φρούτα και λαχανικά γιατί μας δυναμώνουν και  προστατεύουν τον οργανισμό μας. Εξάλλου είναι νόστιμα και δροσιστικά! Επίσης εμείς τα παιδιά πρέπει να τρώμε πιο συχνά κρέας από τους μεγάλους γιατί μας δίνει σίδηρο, ενέργεια και λίπος που βοηθούν στην ανάπτυξη μας. Να προτιμάμε και το κοτόπουλο και τα ψάρια για τις πρωτεΐνες που μας δίνουν, αλλά εγώ λόγω αλλεργίας δεν μπορώ να φάω ψάρια και πρέπει να φάω πιο πολύ από κάτι άλλο!

Τέλος, μη ξεχάσουμε τα αγαπημένα μας γλυκά, τις σοκολάτες και τα παγωτά. Εννοείται πως θα τα φάμε αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να φάμε πιο λίγα γιατί η ζάχαρη που περιέχουν μας καταστρέφουν τα δόντια κάνοντας τερηδόνα και επιβαρύνουν την υγεία μας.

Επομένως ο Ηρακλής πρέπει να επιλέξει τον πράσινο δρόμο της υγιεινής διατροφής που είναι και η καλύτερη μεσογειακή διατροφή.

Στέφανος Κουτούσης

Αφήστε μια απάντηση