Βία στην τηλεόραση και συμπεριφορά των παιδιών.

Ομάδα 1

Θεωρούμε ότι η βίαια συμπεριφορά των παιδιών έχει άμεση σχέση με τις βίαιες σκηνές της τηλεόρασης.

Πρώτον, πολλοί γιατροί και παιδοψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι οι βίαιες σκηνές στην τηλεόραση επηρεάζει πάρα πολύ τα μικρά παιδιά. Δεύτερον, τα παιδιά επηρεάζονται από τις βίαιες σκηνές της τηλεόρασης και το μεταδίδουν στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Τρίτον, στα παιδιά μέχρι δυο ετών δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως ο εγκέφαλος τους οπότε δεν μπορούν να καταλάβουν αν αυτό που βλέπουν είναι σωστό ή λάθος. Παραδείγματος χάριν ένα 15χρονο παιδί στη Σερβία πήγε στο σχολείο του με ένα όπλο, καθώς είχε επηρεαστεί από μία ταινία.

Κλείνοντας, κατά συνέπεια οι γόνεις θα έπρεπε να παρακολουθούν τι βλέπουν τα παιδιά τους στην τηλεόραση.

Ομάδα 2

Σχετικά με τη βία στην τηλεόραση που επηρεάζει τη συμπεριφορά των παιδιών νομίζουμε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ τους.

Εφόσον τα μικρά παιδιά βλέπουν κινούμενα σχέδια με βία, μιμούνται τους ήρωες τους. Καθώς όμως οι παραγωγοί βάζουν προειδοποιήσεις, δυστυχώς το αγνοούν, αφού δεν υπάρχει έλεγχος. Επίσης πολλοί επιστήμονες λένε ότι δεν επηρεάζει τα παιδιά, αλλά χωρίς επιχειρήματα. Όταν τα παιδιά εκδηλώνουν βίαιες συμπεριφορές στο σχολείο είναι εξαιτίας των προγραμμάτων που βλέπουν στην τηλεόραση. Ωστόσο η αντίθετη άποψη νομίζουμε ότι δεν υπάρχει.

Τέλος σύμφωνα με τα παραπάνω πιστεύουμε ότι τα παιδιά επηρεάζονται από την βία στις τηλεοράσεις και τα εκπαιδεύουν με τη συμπεριφορά. Επομένως τα παιδιά πρέπει να βλέπουν συγκεκριμένες εκπομπές στις οποίες να μην υπάρχει βία και προτού αρχίσει, οι γονείς να διαβάζουν τις προειδοποιήσεις.

Ομάδα 3

Κατά τη γνώμη μας η βία στην τηλεόραση συνδέεται με την συμπεριφορά των παιδιών.

Αρχικά, οι σκηνές βίας επηρεάζουν τα παιδιά αρνητικά. Δεύτερον, τα παιδιά βλέποντας τα καρτούν αυτά καταλαβαίνουν πως η βία είναι κάτι φυσιολογικό και την μιμούνται. Τρίτον, τα παιδιά όταν βλέπουν ταινία, στην οποία ο καλός ήρωας χτυπάει τον κακό παραδειγματίζονται από αυτό. Επίσης, όταν τα παιδιά βλέπουν σκηνές βίας στην τηλεόραση αυτό επηρεάζει και τον ύπνο τους πχ τον ταράζει και έτσι έχουν εφιάλτες.

Τέλος, τα παιδιά θα πρέπει να μειώσουν την επαφή με το κινητό, το τάμπλετ ή την τηλεόραση αλλά και την παρακολούθηση βίαιων ταινιών . Επίσης, μέχρι κάποια ηλικία οι γονείς θα είναι αυτοί που που θα αποφασίζουν τι είναι κατάλληλο για τα παιδιά τους και τι όχι.

9 Comments on “Βία στην τηλεόραση και συμπεριφορά των παιδιών.

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Leave a Reply