Geburtstag

Geburtstag = γενέθλια

Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει κάποιες ασκήσεις για την κατανόση ενός κειμένου με θέμα τα γενέθλια. Σχετικό υλικό βρίσκεται και στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου σας.

Εκτός απο τις ασκήσεις σημαντικό είναι να εξασκηθείτε στο να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε και ένα ηλεκτρονικό λεξικό.

Φυσικά υπάρχει και ο χώρος συνομιλίας (Κουβεντούλα), για να είμαστε σε επικοινωνία.

Geburtstag

Η ενότητα ασκήσεων αφορά τη θεματική ενότητα Geburtstag και συγκεκριμένα πρόκειται για ένα κείμενο σχετικά με ένα πάρτι γενεθλίων.
Επάνω αριστερά υπάρχουν δύο επιλογές. Μενού και λεξιλόγιο. Πριν ξεκινήσετε δείτε το λεξιλόγιο. Οι περισσότερες λέξεις είναι ήδη γνωστές και έτσι θα κάνετε μία μικρή επανάληψη. Η λεξη Geschenke δεν σημαίνει κάνω κατάδυση, αλλα δώρα.
Έπειτα πατήστε το μενού. Υπάρχουν ασκήσεις για πριν την ανάγνωση του κειμένου ( Vor dem Lesen). Εκεί θα εξασκηθείτε στο λεξιλόγιο, που είδατε και πριν και το οποίο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το κείμενο.
Μετά δίνεται το κείμενο ( Beim Lesen) και άσκηση για την κατανόηση του κειμένου.
Τέλος υπάρχει η άσκηση για μετα την ανάγνωση (Nach dem Lesen), όπου πρέπει να επιλέξετε αν σε ένα πάρτι κάποιες δραστηριότητες τις κάνετε όχι ευχάριστα (nicht gern) ευχάριστα (gern) ή πολύ ευχάριστα ( sehr gern).
Υπάρχει η κουβεντούλα για να συζητήσουμε ο,τιδήποτε χρειαστεί και για να γράψετε τι κάνετε ευχάριστα και τι οχι. Αν έχετε δυσκολία στην κατανόηση το λεξικό που δίνεται πιο κάτω μπορει να σας βοηθήσει.

Geburtstag
Τι κάνετε τελικά gern και τι όχι;Γράψτε μία μικρή πρόταση εδώ και μοιραστείτε το με τους υπόλοιπους
Ηλεκτρονικό λεξικό
Τα λεξικά (όπως είναι για παράδειγμα το pons) είναι πολύτιμα εργαλεία όχι μόνο για την εκμάθηση μιας γλώσσας, αλλά και για την καθημερινότητα μας γενικά.Χρησιμοποιείστε το λεξικό και βρείτε λέξεις αν χρειαστεί κανοντας τις ασκήσεις σας πιο πάνω.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πως χρησιμοποιείται ένα λεξικό και να κάνετε μια μικρή εξάσκηση  εδώ

Leave a Reply