Ich bin cool und 12 Jahre alt

Στη συγκεκριμένη ενότητα θα κάνουμε μία επανάληψη και εξάσκηση στο ρήμα sein (είμαι) και θα δούμε πως το χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τον εαυτό μας και για να μιλήσουμε για την ηλικία μας.

Ich bin - Lied
Δείτε τους τυπους τους ρήματος sein (είμαι) μέσα από τραγούδι / βιντεάκιΤραγουδήστε δυνατά και θα θυμόσαστε το ρήμα sein για πάντα!!
Ich bin - Memoryspiel
Βρείτε τα ζευγάρια προσωπικής αντωνυμίας και ρήματος και κερδίστε
Ich bin - Aufgaben
Κάντε εξάσκηση στο ρημα sein.Κάντε την άσκηση και μετά πατήστε finish, γράψτε το όνομα σας και την τάξη, ώστε να αποσταλεί η άσκηση πίσω σε εμένα για διόρθωση.

Υπάρχουν εδώ και μερικές ακόμη ασκήσεις για όποιον θέλει να κάνει επιπλέον εξάσκηση. Ελέγξτε πως τα πήγατε μόνοι σας και επαναλάβετε όπου χρειαστεί την άσκηση.

Ich bin cool. Bist du cool?
Πως μπορούμε να περιγράψουμε τον εαυτό μας χρησιμοποιώντας το ρήμα είμαι; Ακούστε το τραγούδι και βρείτε σε ένα κρύπτολεξο που βρίσκεται μέσα στο βίντεο τις λέξεις του τραγουδιού. 
Ich bin 12 Jahre alt. Wie alt bist du?
Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ρήμα sein, για να μιλήσουμε για την ηλικία; Δείτε το βίντεο και κρατήστε σημειώσεις για το πόσο χρονών είναι τα άτομα που μιλούν. Στη συνέχεια ακούστε και ελέγξτε τις ηλικίες που σημειώσατε.

Leave a Reply